Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu

Vain yksikin juoksu kaiken muuttaa voi – Joensuun Maila otti historiallisen voiton kukistamalla Pesä Ysit niukimmalla mahdollisella tavalla

Joensuun Maila kukisti naisten Superpesiksessä Lappeenrannan Pesä Ysit tekemällä vain yhden juoksun.

urheilu
Eveliina Rantonen Pesä Ysit
Eveliina Rantonen oli Pesä Ysien ykköspalkittu keskiviikkona Joensuun Mailaa vastaan viidellä kärkilyönnillä, mutta pistetilin avaamiseen se ei riittänyt. Arkistokuva.AOP / Vesa Pöppönen

Naisten Superpesiksessä nähtiin keskiviikkona varsin eriskummallinen kamppailu. Sarjanousija Joensuun Maila sai vieraakseen lappeenrantalaisen Pesä Ysit, ja voinee sanoa, ettei tilastovastaavan tarvinnut juuri ottelussa huhkia.

Pelin ratkaisi nimittäin vain yksi ainoa juoksu.

Nora Pulkkinen kotiutti toisen jakson toisessa vuoroparissa kolmospuolen lyönnillään Marianne Roihan, mikä toi lopulta Joensuulle 1–0 (0–0, 1–0) -voiton ja kaksi sarjapistettä.

Harvemmin pesäpallossa on vastaavilla juoksumäärillä päästy juhlimaan. Voitto oli Joensuun Mailalle sikälikin erityinen, että se oli ensimmäinen laatuaan nykyisellä seuranimellä naisten Superpesiksessä.

Seuran edeltäjä Karjalan Maila oli edustettuna naisten mestaruussarjassa kaudella 1962.

Pesä Ysien kannalta lopputulos oli jatkoa synkästi alkaneelle kaudelle, sillä pistetili on edelleen avaamatta, eikä juoksusuhde 17 lyötyä ja 90 päästettyäkään anna juuri aihetta hurraa-huutoihin.

Ysien pelinjohtaja Jari Komulainen ei kuitenkaan ollut kuin maansa myynyt Joensuu-ottelun jälkeen.

– Pelin tasoon olen tyytyväinen, vaikka pistesaldo ei auennutkaan. Ensimmäisellä jaksolla pystyimme olemaan se parempi joukkue kentällä, hän totesi seuran verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

– Tästä voi hyvillä mielin jatkaa eteenpäin, sillä pelimme taso on parantunut huomattavasti viime peleistä.

Keskiviikon muissa otteluissa Kempeleen Kiri taipui Lapualle 0–2 (5–9, 0–6), Seinäjoen Maila-Jussit otti viidennen peräkkäisen voittonsa kukistamalla Siilinjärven Pesiksen 2–0 (2–1, 6–4) ja Mynämäellä Porin Pesäkarhut taltutti kotijoukkue Mynämäen Vesan 0–2 (3–7, 0–7).

Lähteet: Superpesiksen tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat