Hyppää sisältöön

Vettelin ja Ferrarin suhde tulehtunut – lähde: Red Bull haluaa Vettelin viimeistään ensi kaudeksi

Red Bullin suuromistaja Dietrich Mateschitz haluaa Vettelin takaisin talliin mahdollisimman nopeasti.

Mark Webber (oik.) haastatteli Sebastian Vetteliä Australian GP:ssä vuonna 2017. Kuva: Getty Images

Motorsport Total -nettisivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan Ferrarin Sebastian Vettel olisi siirtymässä Red Bull -talliin, missä hän voitti neljä maailmanmestaruutta kausilla 2010–2013. Ferrarin ja saksalaiskuljettajan välinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen, mutta siirto voi lähteen mukaan tapahtua jo tällä kaudella.

Red Bullin suuromistaja Dietrich Mateschitz haluaa Vettelin takaisin talliin mahdollisimman nopeasti.

Motorsport Totalin päätoimittaja Christian Nimmervollin mukaanMateschitz on antanut käskyn tallipäällikkö Helmut Markolle tuoda "kadonnut poika" takaisin kotiin viimeistään vuonna 2021.

Sunnitelmana on, että Vettel korvaisi Alexander Albonin, joka siirtyisiAlphaTaur-talliin. Tämä taas tarkoittaisi sitä, että Daniil Kvjat menettäisi paikkansa AlphaTaurilla (entinen Toro Rosso).

Vettelin korvaajaksi Ferrarille on jo seuraavaksi kahdeksi kaudeksi valittu Carlos Sainz, joka vielä tämän kauden ajan kilpailee McLaren-tallissa.

Webber: "Avioliitto ohi"

Kauden 2013 jälkeen F1-uransa päättänyt Mark Webber näkee, että Ferrarin ja Vettelin, 33, välinen suhde on tulehtunut. Nelinkertainen maailmanmestari Vettel jättää italialaistallin tämän kauden jälkeen.

Saksalainen Vettel voitti neljä mestaruutta putkeen Red Bullilla juuri Webber tallikaverinaan.

Viime viikonlopun kauden avauskilpailussa Vettel ajoi Itävallan GP:ssä kymmenenneksi. Kisan jälkeen Webber huomasi Vettelin käytöksestä ja eleistä, että "rakkaus" saksalaiskuljettajan ja Ferrarin välillä on hävinnyt.

– Suhde on ohi, kemiat ovat kadonneet, avioliitto on ohi, Webber totesi Fast Lane -podcastissa F1i-nettisivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

– Vettel on pukeutunut punaiseen ja hän ajaa punaista autoa, mutta hän on siellä itseään varten. Näyttää jo siltä, että suhde on ohitse, australialainen Webber jatkoi.

Vettel on jahdannut maailmanmestaruutta Ferrarilla vuodesta 2015 lähtien, mutta tuloksetta. Monacolainen Charles Leclerc on noussut Ferrarin uudeksi ykköstähdeksi. Hän päihitti Vettelin jo ensimmäisellä kaudellaan italialaistallissa, ja viime viikonlopun osakilpailussa Leclerc nousi hienosti toiseksi.

– Uskon, että Seb oli täysin tyhjä viime viikonlopun kilpailun jälkeen. Mitä nopeammin suhde päättyy, sitä parempi se on kaikille. Ei sopimukseen voi olla vain puoliksi sitoutunut.

Webber muistutti, että Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ilmoitti viime vuoden lopulla puhelimitse Vettelille, että saksalaiskuljettaja ei saa jatkoa tallissa tämän kauden jälkeen. Ilmoituksen tekeminen puhelimitse kertoo Webberin mukaan tulehtuneista väleistä.

– He eivät edes vaivaantuneet kertomaan hänelle kasvokkain. Olen todella yllättynyt tästä, mutta eniten yllättynyt oli varmasti Sebastian.

Lue myös: