Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

MLS-jalkapalloliiga käynnistyi kankeasti – lukuisat koronavirustapaukset varjostavat edelleen kauden jatkumista

Pohjois-Amerikan jalkapalloliiga käynnistyi hiljaisella protestilla neljän kuukauden tauon jälkeen. FC Dallaksen ja Nashvillen joukkueista on paljastunut tukku uusia tartuntoja.

Major League Soccer
MLS, Orlando City vs. Inter Miami
Paluuottelussa nähtiin hiljainen mielenilmaus. Getty Images

Pohjois-Amerikan MLS-jalkapalloliiga palasi Suomen aikaa varhain torstaina tositoimiin neljän kuukauden koronavirustauolta, kun Orlando City voitti Inter Miamin 2–1.

Ottelun hahmoksi nousi Portugalin entinen maajoukkuepelaaja Nani, joka viimeisteli voittomaalin lisäajalla.

Paluuottelua edelsi rasismia ja poliisiväkivaltaa vastustanut hiljainen mielenilmaus, kun lukuisat pelaajat eri seuroista tulivat kentälle. Orlandon ja Miamin pelaajat polvistuivat keskiympyrässä. Muut pelaajat olivat pukeutuneet mustiin t-paitoihin ja nostivat mustiin hanskoihin puetut nyrkkinsä ilmaan.

Avauspäivänä piti pelata myös Nashvillen ja Chicagon välinen ottelu, mutta peli siirtyi Nashvillen joukkueen koronavirustartuntojen takia.

Nashvillen MLS-joukkueesta on paljastunut keskiviikkona neljä uutta koronavirustapausta. Tiistaina Nashville vahvisti, että viidellä pelaajalla oli todettu koronavirus, joten kaikkiaan tartunnan saaneiden määrä on jo yhdeksän. Uusista tapauksista uutisoi The Athletic -verkkolehti.

FC Dallas ilmoitti maanantaina, että kymmenen sen pelaajaa ja yksi muu joukkueen jäsen on saanut koronaviruksen. Dallas vetäytyi kauden jatkumisturnauksesta. Myös Nashvillen osallistuminen turnaukseen on epävarmaa.

MLS-kausi keskeytyi neljä kuukautta sitten koronaviruspandemian takia. Kautta jatketaan Disney Worldin alueella Orlandossa sijaitsevassa urheilukeskuksessa.

Lue myös:

20 pelaajaa antoi positiivisen koronanäytteen MLS-liigassa – sarja jatkumassa reilun viikon päästä

MLS jatkaa jalkapallokauttaan Disney Worldissa pelattavalla turnauksella

Pohjois-Amerikassa työehtosopu: MLS-kausi valmis jatkumaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat