Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pyöräilyn supertähti Chris Froome siirtyy suomalaisen Kjell Carlströmin vetämään talliin: "Merkitsee paljon joukkueelle"

Brittipyöräilijän sopimus nykyisen tallin kanssa päättyy joulukuussa.

pyöräily
Chris Froome, 2020
Huippupyöräilijä Froome on voittanut Ranskan ympäriajon kokonaiskilpailun neljästi. Getty Images

Aiemmin torstaina ilmoitettiin, ettei tähtipyöräilijä Chris Froome jatka nykyisessä tallissaan Team Ineosissa kuluvan kauden jälkeen.

Froomen uran jatkosuunnitelmat eivät olleet kuitenkaan kauaa auki. Jo hetkeä myöhemmin Israel Start-Up Nation -talli julkaisi kotisivuillaan tiedotteen (siirryt toiseen palveluun), joka vahvisti maantiepyöräilijän liittymisen tallin riveihin.

– Tämä on historiallinen hetki ISN:lle, Israelin urheilulle, monille faneillemme ympäri maailmaa ja tietysti minulle valtava ylpeyden aihe, tallin osaomistaja Sylvan Adams kommentoi sivustolla.

Tallin päällikkönä työskentelee suomalainen ex-ajaja Kjell Carlström, joka niin ikään oli tyytyväinen tallin uudesta jäsenestä.

– Olemme pyrkineet vahvistamaan joukkuetta vuodelle 2021 monin tavoin. Chrisin ura on ollut poikkeuksellinen, ja uskomme, että hänellä on psyykkiset ja fyysiset kyvyt voittaa lisää ympäriajoja kanssamme. Samalla hän toimii myös nuorten kykyjemme mentorina ja auttaa heitä menestymään, Carlström näkee.

Yle Urheilu tavoitti Carlströmin, joka ei kuitenkaan voinut kommentoida Froomen sopimusta tarkemmin ennen kuin sopimus on allekirjoitettu elokuussa. Hän kuitenkin kertoo, että Froomen hankkiminen liittyy joukkueen tavoitteeseen vahvistaa joukkuetta kauttaaltaan isoja etappiajoja silmällä pitäen.

– Chris Froomella on ollut aikaisemmin niin hyviä tuloksia ja voittoja, joten on selvää, että hänen kaltainen ajaja merkitsee paljon joukkueelle, Carlström kehuu neljä kertaa Ranskan ympäriajon kokonaiskilpailun voittanutta brittipolkijaa.

Froome loukkaantui viime vuonna pahasti ja hän on joutunut pysymään pitkään poissa kilpailuista. Carlström kuitenkin uskoo, että Froomella on mahdollisuus nousta loukkaantumisen jälkeen entiselle tasolleen.

– Uskon kyllä, että se on mahdollista. On vaikeaa spekuloida tässä tilanteessa, mutta nyt hän ajaa Ineoksen kanssa vuoden loppuun ja varmasti silloin näemme, miten hyvin hän ajaa.

Koronaviruspandemia on aiheuttanut paljon epävarmuutta myös pyöräilyssä. Isoista kilpailuista esimerkiksi Ranskan ympäriajo on siirretty elo-syyskuun vaihteeseen ja Espanjan ympäriajo on tarkoitus ajaa lokakuussa.

Carlströmin mukaan ainakin tällä hetkellä tilanne näyttää kilpailujen ajamisen suhteen hyvältä.

– Mutta aina pitää muistaa, että tilanne muuttuu koko ajan. Eri maiden tilannetta pitää tarkastella sitten lähempänä kilpailuja, mutta uskon, että kaikki tekevät kaikkensa, että kisat pystytään ajamaan.

Lue myös:

Talli ei tarjonnut pyöräilytähti Chris Froomelle jatkopestiä

Froome ihmettelee, miten yleisö saadaan pysymään pois Tourin reitin varrelta – "Sisällä harjoittelu on aika tylsää"

Vakavasta kolarista toipuva pyöräilytähti Chris Froome palasi kilpailuihin Japanissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat