Hyppää sisältöön

Media kyseenalaisti iän vaikutuksen Räikkösen vauhtiin – "Jäämies" kuittasi takaisin

Räikkönen uskoo, ettei ikä määrää sitä, milloin kuljettajan on aika poistua F1-sarjasta.

Kimi Räikkösen avausviikonloppu päättyi keskeyttämiseen uusintastartissa. Kuva: Getty Images

Alfa Romeon konkarikuljettajan Kimi Räikkösen kauden ensimmäinen kisaviikonloppu formula ykkösten MM-sarjassa oli valtava pettymys. Lauantain aika-ajoissa suomalainen oli kaikista kuljettajista toiseksi hitain.

Sunnuntaina hyvään kisavauhtiin päässeen Räikkösen kilpailun katkaisi renkaan irtoaminen uusintastartissa. Keskeytyksen tapahtuessa Räikkönen oli ehtinyt nousta 19. sijalta hätyyttelemään kymmenen parhaan joukkoa.

– Olimme hieman parempia kisaoloissa kuin aika-ajoissa. Tietysti aika-ajoissa puhutaan vain yhdestä kierroksesta, emmekä onnistuneet. En kuitenkaan usko, että olemme niin kaukana tasosta, jolla haluamme olla, Räikkönen pohti torstaina.

Torstain mediatilaisuudessa Räikkösen, 40, ikä oli toimittajien mielenkiinnon kohteena. 38-vuotias Fernando Alonso kertoi aiemmin viikolla palaavansa ensi kaudella F1-sarjaan.

– Se on yksilöllistä. Kaikki tuntevat eri tavalla, ja vanheneminen alkaa jossain vaiheessa. Ikääntyessä asioista voi tulla monimutkaisempia, mutta mielestäni niin ei ole vielä käynyt minulle, Räikkönen sanoi.

Räikkönen uskoo, ettei ikä määrää sitä, milloin kuljettajan on aika astua formula ykkösistä syrjään.

– Jos asiat alkavat tapahtumaan liian nopeasti, niin sitten ei ole enää paluuta entiseen. Jää nähtäväksi, milloin se tapahtuu, mutta rehellisesti en ole tuntenut viime vuosina mitään eroja entiseen.

Kauden toinen kilpailu ajetaan sunnuntaina viime viikonlopun tavoin Itävallassa.

Lue myös: