Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Valentin Ikosen huima ilta koitui mestarisuosikin kohtaloksi – Vimpelin Veto punnersi voittoon Ruuskan lyönneillä

Valentin Ikonen löi huimat 1+7 juoksua ja nousi miesten Superpesiksen lyöjätilaston kärkeen. Kiteen Pallolle voitto oli kolmas peräkkäinen.

pesäpallo
valentin ikonen
Valentin Ikosen kova lyöntivire yllätti Joensuun Mailan.Juha Tamminen / AOP

Seinäjoen JymyJussit ei pystynyt nappaamaan seuran ensimmäistä kotivoittoaan Vimpelin Vedosta torstain Superpesis-kierroksella. Vielä kauden avauksessa JymyJussit onnistui voittamaan Vedon vieraskentällä 2–1, mutta tällä kertaa vimpeliläiset onnistuivat iskemään täydet pisteet lukemin 2–0 (2–0, 3–2).

Vimpeliläisten kauden alku ei ole ollut helppo, sillä esimerkiksi lukkariksi siirtynyt Perttu Ruuska oli päässyt vain viidesti kotiutustilanteeseen ennen torstain ottelua. Seinäjokea vastaan Ruuskalle kuitenkin avautui kolme kotiutuspaikkaa, joista hän onnistui kotiuttamaan kahdesti etenijä Jere Saukon kotipesään.

Ottelun ratkaisevasta juoksusta vastasi Matias Rinta-aho, jonka kahvanäppi yllätti JymyJussien etukentän toisen jakson kolmannessa vuoroparissa.

Ikonen huimassa vireessä

Joensuussa nähtiin iso yllätys, kun Kiteen Pallo vei kaksi sarjapistettä Joensuun Mailalta supervuoroparissa. Ottelun suurin sankari oli Valentin Ikonen, joka iski joensuulaisten tiiviiseen ulkokenttään kunnarin ja seitsemän tavallista juoksua ja siivitti KiPan 2–1 (2–6, 9–2, 3–1) -voittoon.

Ikonen nousi torstaisen tykityksen myötä miesten Superpesiksen lyöjätilaston kärkeen yhteensä 11 lyödyllä juoksulla. Hän myös toi ottelussa kolme juoksua.

JoMa oli vielä avausjaksolla vahva, mutta toisen jakson alussa tullut Ikosen kunnari nosti kiteeläisten osakkeita. Ikonen ratkaisi kamppailun lopulta supervuorossa, kun hänen läpilyöntinsä kolmospuolelta toi kaksi juoksua.

Ilta oli joensuulaisille tilanteiden rakentelun puolesta vaikea, sillä Kitee vei myös kolmostilanteet 24–13. JoMalta parhaimmassa vireessä olivat Juha Puhtimäki ja Aleksi Rautiainen, jotka löivät kumpikin kolme juoksua. Myös Kiteen Ville Liukku onnistui lyömään kiteeläisetenijöitä kolme kertaa onnistuneesti kotipesään.

Jymy nousi sarjakärkeen

Sotkamon Jymy nousi sarjakärkeen, kun sarjan häntäpään joukkueisiin rankattu Siilinjärven Pesis jäi sotkamolaisten jalkoihin lukemin 0–2 (1–2, 2–7).

Sotkamolaisten lyödyistä juoksuista vastasivat tuttuun tapaan lyöjäjokerit Roope Korhonen (3) ja Lauri Rönkkö (2). Kahteen juoksuun ylsi niin ikään Konsta Kurikka, joka myös eteni kahden juoksun arvoisesti. Kurikan ohella Joni Rytkönen ja Niko Korhonen pinkoivat kaksi tuotua juoksua.

Siilinjärven Pesis sai luotua vain kuusi kolmostilannetta, mutta sai siitä huolimatta kolme juoksua, kun Tommi Piirainen löi kaksi ja Eino Puustinen yhden juoksun.

Lue myös:

Kouvola painelee miesten Superpesiksen keulilla tappiottomalla saldolla

Lyöjäkuningatar Janette Lepistö on kuntoutunut odotettua paremmin – ei halua kiirehtiä paluutaan: "Jos olisi syyskuu, pelaisin varmasti"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat