1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. salibandy

Ruotsalaismediat: Veera ja Oona Kaupin seura luopuu sarjapaikastaan Ruotsin Superliigassa

Iksu ei pelaa ensi kaudella naisten salibandyn Superliigassa Ruotsissa. Taustalla on taloudellisen tuen vetäminen pois edustusjoukkueelta.

Veera Kaupin (vas.) ja Oona Kaupin (oik.) edustama Iksu ei pelaa ensi kaudella naisten salibandyn Superliigassa Ruotsissa. Kuva: Per Wiklund

Veera ja Oona Kaupin edustama uumajalainen Iksu ei pelaa ensi kaudella naisten salibandyn Superliigassa Ruotsissa. Asiasta kertovat muun muassa Sveriges Radio (siirryt toiseen palveluun) ja Innebandymagazinet (siirryt toiseen palveluun).

Seura ilmoitti päätöksestään luopua sarjapaikasta Ruotsin salibandyliitolle. Ratkaisun taustalla on Iksun päätös vetää taloudellinen tuki pois salibandyjaoston edustusjoukkueelta.

– Tämä on erittäin ikävää, mutta vuosi on ollut poikkeuksellinen ja korona on iskenyt toimintoihimme kovaa. Koko taloutemme riippuu kuntosalikorttien myynnistä, ja se on vähentynyt huomattavasti, Iksun toimitusjohtaja Margareta Ericsson Lif perustelee Innebandymagazinetille (siirryt toiseen palveluun).

Iksu tarjoaa urheilukompleksissaan Uumajassa erilaisia liikuntapalveluja, kuten kuntosaleja ja mahdollisuuksia pelata esimerkiksi eri pallopelejä. Toimitusjohtajan mukaan tuki vedettiin pois myös lentopallolta.

– Nyt kun tiedetään kuinka kevät sujui ja miltä syksy näyttää, muita päätöksiä ei valitettavasti ole tehtävissä. Huippu-urheilun tukemiseen ei ole rahaa, Ericcson Lif toteaa.

Iksu on seitsenkertainen salibandyn Ruotsin mestari ja myös hallitseva mestari. Tieto naisten edustusjoukkueen tuen loppumisesta tuli huhtikuussa.

– Se tuli todella yllättäen. Meille pelaajille kerrottiin tiistaina, niin tässä ei ole kauhean kauaa ehtinyt asiaa sulatella. Totta kai todella harmillista ja surullista, että tälläiseen tilanteeseen on päädytty. Aika shokki se oli, Veera Kauppi sanoi tuolloin Yle Urheilulle.

Lue myös:

Seura sulki salibandyjoukkueen rahahanat ja nyt Veera ja Oona Kaupin edustamaa Ruotsin mestaria uhkaa sulkeminen sarjasta: "Aika shokki"

Suomen salibandytähti juhli Ruotsin mestaruutta lenkkipolulla – toivoi hulppeampaa lopetusta kauteen: "Kliimaksi jäi kokematta"