Hyppää sisältöön

Vettel myönsi: kävi neuvotteluja Renault-tallin kanssa, paluu Red Bullille on vaihtoehto – "Minulle ei riitä pelkkä osallistuminen"

Sebastian Vettel ei sulje pois vaihtoehtoa, että hän palaisi Red Bullin rattiin.

Sebastian Vettelin tulevaisuus on edelleen avoin. Kuva: Mark Thompson/Getty Images

F1-kuljettaja Sebastian Vettel myönsi torstaina, että hän on käynyt neuvotteluja Renault-tallin kanssa ensi vuodesta. Vettel ei jatka Ferrarilla tämän kauden jälkeen, koska italialaistalli ei tarjonnut saksalaiskuljettajalle jatkoa.

Renault vahvisti keskiviikkona, että espanjalaismestari Fernando Alonso ajaa tallissa ensi kaudella.

Vettelin mukaan hän kävi Renault-tallin kanssa alustavia neuvotteluja.

– Keskustelimme, mutta ne neuvottelut eivät olleet kovin konkreettisia tai kunnollisia. Kuten tiedetään, he päätyivät toiseen vaihtoehtoon (Alonso). Ei tämä muuta mitään minun osaltani, Vettel sanoi F1i-nettisivuston mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Kaikki riippuu päätöksestäni. Minulla ei ole mitään paineita tehdä päätöstä parin päivän sisällä. Haluan miettiä päätöstäni ihan rauhassa. Katsotaan nyt ihan rauhassa, mitä tapahtuu, Vettel linjasi.

Huhuissa Vetteliä ollaan viemässä takaisin Red Bull -talliin, missä hän voitti neljä maailmanmestaruutta kausilla 2010–2013. Vettelin mukaan hän on avoin siirron suhteen.

– Red Bull on vahva talli. Tiedän sen, koska olen ajanut tallissa. Red Bull on mielenkiintoinen vaihtoehto, sillä heillä on edelleen kilpailukykyinen auto. Heidän autolla voi voittaa kilpailuja.

Jos nelinkertainen maailmanmestari siirtyisi Red Bullille syrjäyttäisi hän Alexander Albonin. Tallitoveriksi tulisi Max Verstappen, joka tunnetaan kovasta kilpailuvietistään ja tulisieluisuudestaan. Verstappenista on povattu tulevaisuuden mestaria, ja Vettel on avoin haasteelle.

– Jos haluaa voittaa, pitää olla valmis kohtaamaan kenet tahansa, Vettel totesi.

Myös 33-vuotiaalla Vettelillä on aina ollut kova kilpailuvietti, eikä se ole hävinnyt mihinkään.

– Vaikka olen jo saavuttanut tässä lajissa todella paljon, minulle ei riitä pelkkä osallistuminen, haluan saavuttaa vielä enemmän. Ei ole mikään salaisuus, että minulla on kova kilpailuvietti.

Lue myös: