Räikkönen otti kantaa Vettelin tilanteeseen: "Minusta on epäreilua kommentoida näitä asioita"

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen ja Ferrarin Sebastian Vettel ovat olleet hyviä ystäviä jo vuosien ajan.

Kimi Räikkönen ei usko, että Sebastian Vettelin ja Ferrarin välit ovat niin huonot kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää. Kuva: Rex Features/All Over Press

Suomalainen F1-kuljettaja Kimi Räikkönen ei usko, että Sebastian Vettelin ja Ferrarin välit olisivat kovin tulehtuneet. Mediassa on kirjoitettu viime viikonlopun Itävallan GP:n jälkeen, että Vettelin ja italialaistallin välit eivät ole enää ennallaan. Vettelin entinen tallitoveri Mark Webber sanoi aikaisemmin tällä viikolla, että osapuolten väliset kemiat ovat kadonneet.

Nelinkertainen maailmanmestari Vettel ei jatka Ferrarilla tämän kauden jälkeen. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ilmoitti viime vuoden lopulla puhelimitse Vettelille, että saksalaiskuljettaja ei saa jatkoa tallissa tämän kauden jälkeen.

Vettel on jahdannut maailmanmestaruutta Ferrarilla vuodesta 2015 lähtien, ja Charles Leclerc nousi viime kaudella Ferrarin uudeksi ykköstähdeksi.

– Joskus asiat menevät niin, että lähdet tiimistä tai päätät lähteä. Näitä asioita pitää kysyä Vetteliltä. Tulevaisuudessa nähdään, mitä tapahtuu, Räikkönen kommentoi F1i-nettisivuston mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Tiedetään hyvin, että Räikkönen ja Vettel ovat hyviä ystäviä ja lisäksi miehet ajoivat yhdessä Ferrarilla 2015–2018. Nykyään Alfa Romeolla ajava Räikkönen arvelee Vettelin ja Ferrarin välien olevan julkisuudessa uskoteltua paremmat.

– Näimme viikonloppuna nopeasti ennen starttia ja keskustelimme. Tämä on kaikki, mitä minä tiedän. En tiedä, mitä on tekeillä, eikä tämä ei ole minun asiani, Räikkönen linjasi.

Sebastian Vettel sijoittui kauden avanneessa Itävallan GP:ssä kymmenenneksi. Hän sai suorituksestaan yhden MM-pisteen. Kuva: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

– Minusta on epäreilua kommentoida näitä asioita, kun ei tiedä, mitä on meneillään. En usko, että heidän suhteensa on niin tulehtunut, mitä jotkut sanovat, Räikkönen jatkoi.

Vettel sijoittui viime viikonlopun Itävallan GP:ssä kymmenenneksi ja Leclerc kiri toiseksi. Räikkönen uskoo, että Ferrari kohtelee molempia kuskeja tasapuolisesti tällä kaudella.

Kimi Räikkönen keskeytti viime viikonlopun kilpailun, kun hänen autonsa pyörä irtosi. Kuva: AOP

– Uskon, että molemmat kuljettajat saavat täsmälleen samanlaista kohtelua. Tallin etu on kohdella molempia kuskeja tasapuolisesti, koska talli tarvitsee molempia autoja parhaan tuloksen saavuttamiseen.

– En laittaisi kovin paljon painoa yhdelle kilpailulle. Ei tuo viikonlopun GP ollut meillekään (Alfa Romeo) kovin helppo, Itävallan kauden avauskilpailussa keskeyttänyt Räikkönen päätti.

Lue myös: