Sini Laaksonen siirtyy Espanjaan – "Lapsuuden unelma toteutuu"

Sini Laaksonen edustaa ensi kaudella Santa Teresa Badajozia.

jalkapallo
Sini Laaksonen pelasi vuoden 2014 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.
Sini Laaksonen pelasi vuoden 2014 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.AOP

Sini Laaksosen jalkapalloura jatkuu Espanjassa. 24-vuotias keskikenttäpelaaja siirtyy unkarilaisen Ferencvárosin riveistä Espanjan pääsarjassa pelaavan sarjanousija Santa Teresa Badajozin väreihin.

Massachusettsin yliopistossa opiskellut Laaksonen solmi tämän vuoden alussa Ferencvárosin kanssa loppukauden kattaneen sopimuksen. Unkarilaisjoukkueen riveissä hän auttoi seuraa uusimaan mestaruuden. Nyt hän hakee uusia haasteita Espanjan kovatasoisesta liigasta.

– Olen todella innoissani. Tämä on ollut unelmani lapsesta asti. Halusin pelata Espanjassa heti yliopistourani jälkeen, mutta silloin ei löytynyt hyvää vaihtoehtoa, suomalainen hehkutti Badajozin Twitter-tilillä. (siirryt toiseen palveluun)

– Olen aika pitkä, joten tuon joukkueeseen pääpelivoimaa. Olen myös hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa, myös laukaustaan ja syöttökykyjään kehunut Laaksonen jatkoi.

Kotimaisessa pääsarjassa Laaksonen on pelannut TPS:ssä sata liigaottelua ja tehnyt niissä 11 maalia.

Vuonna 2013 Laaksonen oli mukana Suomen alle 19-vuotiaiden EM-joukkueessa, joka selvisi välieriin asti. Hän edusti Suomea myös 2014 pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Lue myös:

Suomi-futiksen tyttöjuniorien kehitys tyssää kriittisessä vaiheessa – entinen maajoukkuepelaaja lyö pöytään karut realiteetit: "Pitäisi tapahtua jotakin todella mullistavaa"

Entiset huippujalkapalloilijat perustivat agenttitoimiston, joka edustaa pelkästään naispelaajia – ja nyt he haluavat alallaan maailman huipulle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat