Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali
  • Urheiluruutu
  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

Taloushuolet ovat katkaisemassa yhden maailman menestyneimmän naissalibandyjoukkueen tarinan – Iksun supertähti Veera Kauppi: "Tässä on paljon sulateltavaa"

Iksu Innebandy on juhlinut naisten Ruotsin salibandymestaruutta seitsemän kertaa ja on myös hallitseva mestari.

salibandy
Veera ja Oona Kauppi pelasivat loistavat MM-kisat 2017.
Veeran (vas.) ja Oona Kaupin seuran Iksun taival pääsarjassa katkeaa. Arkistokuva.Juhani Järvenpää / Salibandy.fi

Veera Kaupin koko kevään jatkunut vuoristorata päättyi kuin seinään, kun yksi maailman menestyneimmistä naissalibandyjoukkueista, Iksu Innebandy, ilmoitti luopuvansa Ruotsin pääsarjapaikasta Superliigassa. Päätöksen taustalla oli emoseura Iksun päätös lopettaa salibandyn edustusjoukkueen taloudellinen tuki huhtikuussa. Se tarkoittaa Kaupin mukaan jopa legendaarisen joukkueen tarun loppua.

– Tosi harmillista ja surullista. Olen ollut Iksun mukana kaksi kautta ja se on maailman menestyneimpiä naissalibandyjoukkueita. On ihan uskomattoman surullinen tarina, että se pitää kuopata. Kaikennäköistä on ehtinyt tapahtua ja tässä on ollut paljon sulateltavaa, Kauppi kertoi puhelimitse Yle Urheilulle.

Kauppi kertoo, että pelaajia ei ole jätetty pimentoon, vaan salibandyjaosto on pitänyt heidät ajan tasalla kaikista käänteistä. Salibandyjaostossa on paiskittu kovasti töitä, jotta joukkueen jatkaminen olisi voitu turvata, vaikka taloudellinen tuki lakkautettiin. Ratkaisua ei kuitenkaan ole löytynyt, vaan Kaupin mukaan joukkueen lakkauttaminen näyttää todennäköiseltä.

– Kyllä se tällä hetkellä siltä valitettavasti vaikuttaa. Jonkinlainen ihme tässä pitäisi varmaan tapahtua, että homma jatkuisi. Tässä on kaikki yritetty tehdä jo eikä ole löytynyt ratkaisua. Myöhemmin selviää tietysti, että mikä se lopputulema on, sanoo Kauppi ja toteaa, että joukkue kokoontuu vielä ensi viikolla kuulemaan viimeiset päätökset.

Erityisen harmilliseksi tilanteen tekee Kaupin mukaan se, ettei emoseurassa oltu kovinkaan innokkaita auttamaan joukkueen pysymistä jaloillaan.

– Kyllähän se oli aika hankala tilanne meille pelaajille ja kaikille salibandyjaoston puolella toimiville, kun emoseura Iksun päätös tuli niin yllättäen ja ilman mitään varoitusta. He eivät olleet kovin halukkaita auttamaan meitä millään tavalla.

Siskot tukivat toisiaan

Iksu Innebandy on juhlinut Ruotsin naisten salibandymestaruutta seitsemän kertaa ja on myös hallitseva mestari. Veera Kauppi siirtyi Iksuun yhdessä kaksoissiskonsa Oonan kanssa kesällä 2018, ja sisko onkin ollut tärkeä tuki, kun pelaajat saivat joukkueelta tiedon sarjasta vetäytymisestä vain hieman ennen muita.

– Olemme joukkueen kanssa tavanneet ja jutelleet muutamia kertoja ja kevään aikana vähän tiiviimminkin. On sitä tullut puitua myös Oonan kanssa ja on tämä tilanne ollut tietysti meillä aika framilla. On siitä hyötyäkin, että on sisko mukana tässä jutussa ja meitä on aina kaksi.

Ruotsissa koronaviruspandemia on riehunut Suomea rajumpana, ja myös se on vaikuttanut Kaupin siskoksiin. Veera Kauppi myöntää, että välillä salibandy on jäänyt ajatuksissa kakkoseksi. Nyt siskokset ovat kuitenkin molemmat palanneet Suomeen ja aika perheen kesken on tuntunut tervetulleelta.

Urastaan Veera Kauppi ei olekaan huolissaan, vaikka arki mullistuikin. Hän ei halua vielä paljastaa tulevaa suuntaansa, vaan kertoo nauraen haluavansa pitää kaikkia vielä jännityksessä.

– Ei tässä sen puoleen ole mitään hätää. Ajatuksena on, että kaikki ratkeaa ja kääntyy hyvin päin. Ei tässä ole liian pessimistiseksi alkanut. Totta kai on ollut vähän hankala kevät, mutta kyllä ne asiat tuppaavat aina ratkeamaan jollain tavalla, Kauppi summaa hyväntuulisena.

Lue myös:

Ruotsalaismediat: Veera ja Oona Kaupin seura luopuu sarjapaikastaan Ruotsin Superliigassa

Seura sulki salibandyjoukkueen rahahanat ja nyt Veera ja Oona Kaupin edustamaa Ruotsin mestaria uhkaa sulkeminen sarjasta: "Aika shokki"

Suomen salibandytähti juhli Ruotsin mestaruutta lenkkipolulla – toivoi hulppeampaa lopetusta kauteen: "Kliimaksi jäi kokematta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat