Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kolmatta Tanskan mestaruuttaan juhliva Tim Sparv hehkuttaa Midtjyllandia, mutta oma jatko on hämärän peitossa: “Nuoret menivät vauhdilla ohi”

Loukkaantumisista kärsineen Huuhkajakatpeeni Tim Sparvin ensi kauden osoite on vielä auki. Vuodet FC Midtjyllandissa ovat olleet menestyksekkäitä.

jalkapallo
Tim Sparv i FC Midtjylland våren 2018.
Tim Sparv on edustanut FC Midtjyllandia vuodesta 2014.Yle/Tomi Hänninen

Midtjyllandin kolmas mestaruus kuuteen vuoteen varmistui, kun joukkue eilen illalla kaatoi pahimman kilpailijansa FC Kööpenhaminan lukemin 3–1. Kautta on jäljellä vielä neljä kierrosta. Tim Sparv on ollut mukana juhlimassa kaikkia kolmea kultaa.

– Tämä maistuu todella hyvältä. Kuusi vuotta ja kolme mestaruutta, onhan se hienoa. Olemme pelanneet hyvin läpi kauden. Onnistuimme etenkin puolustuspelissä, meillä on uskomattoman monta nollapeliä, Sparv hehkuttaa Yle Urheilulle.

Sparvin kauteen on mahtunut sekä ylä- että alamäkiä. Loukkaantumiset sotkivat etenkin loppukautta ja peliaikakin on joskus ollut kortilla. Pohjevammasta kärsivä Sparv seurasi myös mestaruuden varmistanutta eilistä ottelua sivusta.

– Muutama kokeneempi pelaaja sai katsoa kun nuoret menivät vauhdilla ohi, minä mukaan lukien. Oma kausi on ollut iso haaste monella tavalla. Rooli on ollut pienempi aiempaan verrattuna. Olen joutunut istumaan penkillä jonkin verran ja on ollut muutama pienempi loukkaantuminen.

Mutta vaikka vuosi on ollut rikkonainen ja Sparvin oma panos on ollut pienempi, on kaudesta jäänyt makeat muistot.

– Tuntuu kuitenkin hienolta olla osa tätä joukkuetta. Olen kokeneempana pelaajana yrittänyt tukea nuorempia mahdollisimman hyvin, oli se sitten kentällä tai penkiltä.

Sopimus katkolla

Jos pohkeensa kaksi viikkoa sitten loukanneen Sparvin kuntoutus sujuu aikataulun mukaisesti, on hän pelikunnossa kauden viimeisessä ottelussa 26. heinäkuuta.

– Olisi hienoa jos voisin pelata silloin. Jos kaikki menee hyvin olen mukana joukkueen harjoituksissa ensi viikon lopussa.

Mikäli Sparv on kentällä reilun kahden viikon kuluttua pelattavassa päätösottelussa, saattaa kyseessä olla hänen viimeinen esiintymisensä Midtjyllandin paidassa. 33-vuotiaan Sparvin sopimus on katkolla kauden päätyttyä.

– Jatko on iso kysymysmerkki, en voi sanoa mitään. Kaikki ovet ovat auki, katsotaan onko tulevaisuus Tanskassa vai jossain muualla.

Kävi miten kävi, Sparv muistelee hymyillen aikaansa Midtjyllandissa, jossa hän pääsi ensimmäistä kertaa sitten juniorivuosien juhlimaan mestaruuksia.

– Olen viihtynyt todella hyvin Midtjyllandissa. On ollut hienoa pelata sellaisessa joukkueessa, missä on mahdollisuus voittaa pokaaleja, Sparv päättää.

Lue myös:

Huuhkajat-kapteeni Tim Sparvin Midtjylland varmisti Tanskan mestaruuden

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat