Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali
  • Urheiluruutu
  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

BBC: Leclercille varoitus koronamääräysten rikkomisesta – Bottaskin piipahti kotona, mutta sääntöjen puitteissa

Määräysrikkeistä voi tulla porttikieltoja GP-kisoihin.

urheilu
Charles Leclerc
Ferrarin Charles Leclerc sai varoituksen rikottuaan F1-sarjan koroavirusmääräyksiä.Getty Images / Bryn Lennon

BBC kertoo, että Ferrari-kuljettaja Charles Leclerc on saanut virallisen varoituksen rikottuaan formula ykkösten koronavirusmääräyksiä (siirryt toiseen palveluun).

Leclerc kävi viime viikonlopun Itävallan gp:n jälkeen kotonaan Monacossa, ja hän vietti aikaa ystäviensä kanssa. F1:n tiukkoihin turvamääräyksiin kuuluu se, että lajiporukan on kisojen välillä pysyttävä "koronakuplassaan". Kontaktit "kuplan" ulkopuolisten ihmisten kanssa on pidettävä minimissä.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n edustaja kertoi, että Leclercin kotikäynti toi Ferrarille muistutuksen ja varoituksen siitä, että "yksikin vastaava tapaus voi viedä tuomariston tutkintaan". Määräysrikkeistä voi tulla porttikieltoja GP-kisoihin.

– Kävin kotona, mutta toisaalta taas minut testattiin kahdesti ennen kuin tulin takaisiin (Itävaltaan). Kaksi testiä kahden päivän aikana, kumpikin niistä tietysti negatiivinen. Siinä kaikki, Leclerc kommentoi.

Myös Mercedeksen Valtteri Bottas käväisi viime sunnuntaisen GP-voittonsa jälkeen kotimaisemissa Monacossa. Bottaksen kuitenkin todettiin pysyneen "kuplassaan", johon kuuluvat treenari Antti Vierula ja tyttöystävä Tiffany Cromwell.

– Otin totta kai selvää, onko sallittua palata (kotiin). Ja on se, jos pysyn samojen ihmisten kanssa samassa kuplassa, olin sitten täällä (Itävallassa) tai kotona Monacossa. Joten päätin käydä kotona, viettää kolme kokonaista päivää siellä. Oli hienoa ladata akkuja tätä viikonloppua varten, joten päätös oli hyvä, Bottas kommentoi.

Lue myös:

Mugello ja Sotshi mukaan F1-kauden kisakalenteriin

Red Bullin tallipäällikkö tyrmäsi täysin ajatuksen Sebastian Vettelin paluusta: "Ehdoton ei"

Räikkönen otti kantaa Vettelin tilanteeseen: "Minusta on epäreilua kommentoida näitä asioita"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat