Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sami Haapakoski nousi täysin omille lukemilleen – käsittämätön tuhannen tuodun juoksun raja rikkoutui Kempeleessä: "Lyönti- ja juoksuharjoittelua on paljon takana"

Nykyään Pattijoella pelaava on miesten Superpesiksen etenijätilaston kärjessä reilulla marginaalilla takana oleviin nähden.

urheilu
Sami Haapakoski kuvassa
Sami Haapakoski on ainoana pelaajana miesten Superpesiksessä karannut kolmospesältä kotipesän turvaan käsittämättömät 1000 kertaa. Arkistokuva.Tomi Hänninen

Sami Haapakoskea on voinut jo pidemmän aikaa sanoa miesten Superpesiksen kaikkien aikojen etenijäksi. Asema sen kuin vankistuu, sillä lukuisten voitettujen etenijäkuninkuukisen jatkoksi nykyään Pattijoen Urheilijoita edustava pelaaja harppasi perjantaina omalle tuhatluvulleen.

Haapakoski toi vierasottelussa Kempeleessä uransa tuhannennen juoksun miesten Superpesiksessä. Historiallisen juoksun pääsi lyömään Juuso Keski-Koukkari, joka täräytti läpilyönnin kakkospesän päältä.

Haapakoski on sarjan ainut tuhat juoksua tuonut pelaaja, ja jotain hänen ylivoimastaan kertoo se, että tilaston kakkosen Henri Puputin saldo on yli 300 juoksua vähemmän, tarkalleen 685.

– Moni asia siihen on vaikuttanut. Pääosin on saanut pelata hyvissä joukkueissa ja hyvien pelaajien kanssa – vaihtajat ja kotiuttajat ovat myös onnistuneet tehtävissään, Haapakoski kommentoi.

– Oma kunto on ollut hyvä suurimman osan aikaa urasta, ehjiä kausia on saanut pääosin pelata.

Suurimman osan urastaan Haapakoski on pelannut hihassaan lyöntinumero 1 tai 2.

– Onhan siinä oppinut lukemaan lukkareita ja tietämään omat rajansa kentällemenojen suhteen. Lyönti- ja juoksuharjoittelua on paljon takana – ja toistoja runsaasti.

Miesten Superpesiksen kaikkien aikojen etenijätilasto

1. Sami Haapakoski 1000*

2. Henri Puputti 685

3. Janne Vuorinen 647

4. Kari Kuusiniemi 627

5. Ilpo Kytösalmi 592

6. Teemu Haataja 576

7. Antti Vihtkari 552

8. Valtteri Ketonen 543

9. Jani Komulainen 539

10. Markus Kettunen 523

*Kempele–Pattijoki-ottelu on vielä kesken

Lue myös:

Kaikkien aikojen etenijäkuningas palasi isoveljensä alaisuuteen ja vahvistaa Superpesiksen yllättäjäehdokasta – sarjan konkarijoukkue on valmis rikkomaan tutun kärkinelikon

Kokeneen pelimiehen muutto Vimpelin Vedosta Pattijoen Urheilijoihin oli yksi pesäpallokauden mielenkiintoisimmista seurasiirroista – Sami Haapakoski asetti perheen etusijalle

Sami Haapakoski palaa Vimpeli-vuosiensa jälkeen Pattijoelle

Lähteet: Pesäpalloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat