Itävallan kolmannet F1-harjoitukset on peruttu, aika-ajot saatetaan siirtää sunnuntaille rankkasateen vuoksi – Wolff: "En usko, että ajamme tänään"

Kolmannet harjoitukset peruttiin sunnuntaina päivällä. Aika-ajojen kohtalosta ei ole vielä päätetty.

Formula 1
F3-sarjan kilpailua ajettiin epävakaissa oloissa lauantaina.
F3-sarjan lauantainen kilpailu julistettiin päättyneeksi 15. kierroksen kohdalla. Kisaa ajettiin vain noin tunti ennen kuin F1:sten kolmansien harjoitusten oli määrä alkaa. Bryn Lennon/Getty Images

Itävallan Spielbergin radan kolmannet F1-harjoitukset on peruttu. Harjoitusten piti alkaa lauantaina kello 13 Suomen aikaa.

Vielä ei tiedetä, siirretäänkö aika-ajot sunnuntaille rankkasateen vuoksi. Aika-ajojen on tarkoitus alkaa kello 16 Suomen aikaa.

– Kun katsoo rankkasadetta, en usko, että ajamme tänään. Toki sitä pitää toivoa, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kommentoi lauantaina päivällä (siirryt toiseen palveluun).

Lauantaina aamupäivällä Spielbergissä ajettiin F3-sarjan kilpailua. Osakilpailu kuitenkin keskeytettiin 15. kierroksella vaarallisten olosuhteiden vuoksi, eikä sitä voitu enää jatkaa. Kisan oli tarkoitus käsittää 24 kierrosta.

Rata oli kisassa hyvin märkä ja sade yltyi ajon aikana. Kun kilpailu keskeytettiin, vettä alkoi sataa kaatamalla. Erot kuljettajien välillä venähtivät alusta asti todella suuriksi, sillä kärjen takana näkyvyys oli hyvin heikko autojen peristä nousseiden vesipilvien vuoksi.

Spielbergin radan ympäristöön on ennustettu lähes koko lauantaiksi hyvin sateista säätä. Sen sijaan sunnuntaina pitäisi olla lämmin ja kuiva ajokeli.

Jos aika-ajot jäävät jostain syystä ajamatta, lähdetään kisaan perjantain toisten harjoitusten tulosten perusteella. Tämä tarkoittaisi sitä, että Max Verstappen nappaisi paalupaikan ja Valtteri Bottas lähtisi toisesta lähtöruudusta.

Lewis Hamilton kärsisi tilanteesta todella pahasti, sillä hänen toiset harjoituksensa epäonnistuivat. Hamilton oli harjoituksissa vasta kuudes. Hän jäi tallikaveristaan Bottaksesta peräti kuusi kymmenystä.

F1-sarjan historiassa aika-ajot on täytynyt siirtää ennenkin kilpailupäivälle. Viimeksi tämä tapahtui lokakuussa, kun Japania riepotteli aika-ajopäivänä supertaifuuni Hagibis. Tuolloin aika-ajo aloitettiin neljä tuntia ennen kisastarttia.

F1-kausi avattiin vasta viime viikonloppuna koronaviruspandemian takia. Myös viikko sitten kilpailtiin Spielbergin radalla, josta voiton nappasi Mercedeksen Valtteri Bottas.

Kausi jatkuu tiukalla aikataululla tästä eteenpäinkin, sillä jo ensi viikonloppuna Unkarissa ajetaan kauden kolmas kisa.

Perjantaina F1-sarja julkisti syyskuulle kaksi uutta kilpailua, jotka ajetaan Italiassa ja Venäjällä. Tällä hetkellä kisakalenterissa on kymmenen osakilpailua, mutta ohjelmaan tullee vielä lisää kisoja. Aiemmin julkisuuteen on kerrottu, että kauden aikana halutaan ajaa 15–18 GP:tä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Jos tulostaulukko ei näy, päivitä sivu.

Lue myös:

Ukkosmyrsky uhkaa Itävallan aika-ajoja – peruminen olisi Hamiltonille katastrofi, mutta sataisi Bottaksen laariin

Verstappen perjantain harjoitusten nopein, Bottas toinen – Ricciardolla raju osuma ratavalliin

BBC: Leclercille varoitus koronamääräysten rikkomisesta – Bottaskin piipahti kotona, mutta sääntöjen puitteissa

Mercedes tasapainoilee teknisten ongelmien kanssa ennen toista F1-viikonloppua: "Olemme perjantain jälkeen viisaampia"

Red Bullin tallipäällikkö tyrmäsi täysin ajatuksen Sebastian Vettelin paluusta: "Ehdoton ei"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat