Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali
  • Urheiluruutu
  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

Venäjän yleisurheilijoilla uhka kisapannasta – Valko-Venäjä "voisi harkita" venäläisten ottamista riveihinsä

Venäläisten kilpaileminen "neutraaleina urheilijoina" kansainvälisissä koitoksissa on vaarassa tyssätä kokonaan.

yleisurheilu
Yleisurheilu, kuvituskuva
Tomi Hänninen

Venäjän yleisurheilijoiden pääsy kansainvälisiin kisoihin voi estyä, sillä maan yleisurheiluliitolta RusAFilta jäi heinäkuun alussa maksamatta dopingskandaalista juontuva usean miljoonan euron sakko Kansainväliselle yleisurheiluliitolle WA:lle. Tämän myötä venäläisten kilpaileminen "neutraaleina urheilijoina" kansainvälisissä koitoksissa on vaarassa tyssätä kokonaan.

Venäläisurheilijoiden ahdinkoon saattaa kuitenkin tulla apua naapurista. Valko-Venäjän yleisurheiluliiton puheenjohtaja, moukarinheiton ex-olympiamitalisti Vadim Devjatovski kertoo, että Valko-Venäjä voisi harkita venäläisten ottamista riveihinsä.

– Nyt on vielä liian aikaista puhua mistään päätöksistä, mutta seuraamme tarkkaan tilanteen kehittymistä. Ja jos saamme venäläisurheilijoilta tarjouksia, totta kai harkitsisimme niitä, Devjatovski kertoi uutistoimisto Reutersille Insidethegames-sivuston (siirryt toiseen palveluun)mukaan.

– Joidenkin maailman johtavien yleisurheilijoiden kilpaurat ovat nyt vaarassa. Jos näiden urheilijoiden on menetettävä pääsy olympialaisiin tai muuhun, se ei ole tappio vain venäläisille, vaan koko maailman yleisurheilulle.

Muun muassa korkeushypyn kolminkertainen MM-voittaja Marija Lasitskene on jo sanonut harkitsevansa Venäjän maajoukkueen jättämistä. Lasitskene, pika-aitojen maailmanmestari Sergei Shubenkov ja seiväsmestari Anzhelika Sidorova ovat pyytäneet Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia toimimaan, jotta RusAFin rästissä oleva sakko tulee maksetuksi.

WA selvittelee RusAFin tilannetta kokouksessaan 29.–30. heinäkuuta.

Lue myös:

Venäjä ei maksanut sakkojaan, kertoo Kansainvälinen yleisurheiluliitto – "Venäjän työryhmämme on jäänyt pahasti tavoitteistaan"

Sakkomaksun eräpäivä tuli ja meni – venäläisten yleisurheilupaluu jää yhä odottamaan

Maailmanmestarit vetosivat avoimella kirjeellä Putiniin – "Olemme sekasorron ja lajin tuhon partaalla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat