Suora

  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

Vakavasta loukkaantumisesta toipuva Tiia Kuikka sivalsi ennätyksestään yli kymmenen sekuntia – Anniina Kivimäelle soolokävelyllä loistoaika

Vakavasta loukkaantumisesta toipuva kävelijä Tiia Kuikka on palannut vahvasti tositoimiin.

yleisurheilu
Tiia Kuikka
Tiia Kuikka on tällä kaudella kilpaillut kahdesti 5 000 metrillä. Lauantaina hän kilpaili 3 000 metrillä.Joonas Kämäräinen / AOP

Viime lokakuussa auton alle jäänyt ja vakavasti loukkaantunut Tiia Kuikka on osoittanut olevansa jälleen huippukunnossa. Kesäkuussa kilparadoille palannut Kuikka kellotti Naantalissa käydyn 3 000 metrin kilpailun uuteen ennätysaikaansa 13.23,14.

Kuikka, 25, paransi ennätystään yli kymmenen sekuntia ja nousi tällä tuloksella naisten 3 000 metrin Suomen kaikkien aikojen tilastossa yhdeksänneksi.

– Olihan se taas yksi askel eteenpäin ja olen tuohon tyytyväinen, Kuikka tuumi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Aiemmin tämä oli minulle se vaikein matka, mutta nyt tuntuu, että tällä harjoitustaustalla lyhyin matka on se paras. 5 000 metrillä jalat eivät vaan vielä jaksa, mutta kun matkaa oli kaksi kilometriä vähemmän, se meni hyvin.

Venla Laiho voitti Naantalissa 5 000 metriä ennätyksellään 23.36,32.

Kivimäelle soolokävelyllä loistoaika

Kauhavalla käydyssä 5 000 metrin kisassa Anniina Kivimäki käveli loistoajan 22.35,91. 21-vuotias kävelijä oli edellisen kerran parantanut ennätystään vain pari viikkoa sitten Espoossa. Tuolloin hänen aikansa oli 23.18,03.

Nyt Kivimäen ennätys syntyi täysin soolokävelynä. Aika nosti Kivimäen 22-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi ja naisten tilastossa kahdeksanneksi.

– Alussa tuntui, että olisi ollut haluja mennä kovempaa. Lopussa taas oli täysi työ pysyä tuossa vauhdissa, mutta kaikkiaan aika tasainen kisa, Kivimäki kertoi tiedotteessa.

– Olin tehnyt kävelyyn aikataulun, joka tähtäsi 23 minuutin alitukseen ja menin sitten kauttaaltaan pikkuisen kovempaa. Mutta sellainen tunne jäi, että viimeinen rutistus jäi tekemättä.

Irintshejev SE-aikaan

Naantalissa nähtiin myös SE-aika, kun Sajan Irintshejev kellotti 17-vuotiaiden ennätyksen miesten 3 000 metrillä. Irintshejevin aika oli 12.40,26, ja sillä irtosi kisan kakkossija.

Kilpailun voittoon käveli Jerry Jokinen ennätyksellään 12.27,47, ja tällä ajalla hän menee 19-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan tilastossa kuudenneksi. Aika on myös 18-vuotiaiden kaikkien aikojen kakkosaika Suomessa.

Irintshejevin rikkoma SE-aika oli aiemmin Jokisen nimissä. Jokinen käveli toissa vuonna ennätysajakseen 12.43,0.

Lue myös:

Auton yliajamaksi jäänyt Tiia Kuikka palasi radoille – sairaalahoidosta takaisin Suomen parhaimmistoon

Kävelijä Tiia Kuikan ihmeellinen toipuminen vakavasta auto-onnettomuudesta yllätti lääkärinkin – treenaa jo kaksi kertaa päivässä

Auton alle jäänyt kävelijä Tiia Kuikka sai keskivaikean aivovamman ja joutui opettelemaan uudestaan puhumaan: "Toivon, että jo ensi kaudella pääsen kisaamaan"

Henkilöauto törmäsi harjoituslenkillä olleeseen kävelijä Tiia Kuikkaan lauantaina – Kuikka on yhä sairaalahoidossa

Lähteet: Urheiluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat