Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali
  • Urheiluruutu
  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

Kimi Räikkönen hämmästeli tiiminsä toimintaa C Morella, joutui vielä tuomariston tutkintaan – asiantuntijalta suoraa puhetta Alfa Romeon sekavasta tilasta

Alfa Romeon pasmat ovat sekaisin, sanoo Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkösen Alfa Romeon kausi on alkanut murheellisesti.Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Alfa Romeon Kimi Räikkönen jäi myös F1-kauden toisissa aika-ajoissa ensimmäiseen osioon kauden avauksen tapaan. Nyt Räikkönen paransi kuitenkin hiukan ja oli 16:s. Räikkönen jäi viimeisenä ulos 15 parhaalle kuljettajalle tarkoitetusta toisesta osiosta.

Räikkönen kommentoi C Moren lähetyksessä suorasanaisesti tilannettaan.

– Totta kai aika huonosti meni, Räikkönen myönsi.

Räikköstä harmitti etenkin tapahtumat varikkopilttuussa kesken aika-ajosession.

– En tiedä, mitä kävi varikkopysähdyksellä. Kesti ikuisuus saada uudet renkaat. Muutama kierros ennen sitä jouduttiin jo hidastamaan, kun muut hidasti edessä, Räikkönen sanoi.

Viimeinen niitti oli tallitoveri Antonio Giovinazzin ulosajo ensimmäisen osion lopussa. Sen jälkeen suomalaiskonkari ei pystynyt enää parantamaan aikaansa, kun kaikkien piti aluksi hidastaa. Lopulta myös ensimmäinen osio keskeytettiin ennen aikojaan Giovinazzin ulosajon takia.

Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi kolautti ratavalliin Itävallan toisissa aika-ajoissa. Bryn Lennon/Getty Images

– Viimeinen kierroskin olisi voinut olla ihan riittävä päästä jatkoon. Mutta toinen automme pysähtyi ja tuli punaiset liput, Räikkönen sanoi, mutta pysyi lopuksi positiivisena.

– Tänään olisi ollut suhteellisesti paremmat mahdollisuudet jatkoon kuin viime viikolla.

Viime vuonna Alfa Romeo ja Kimi Räikkönen aloittivat kauden nyt nähtyyn verrattuna huomattavan paljon paremmin. Räikkönen oli kauden neljässä ensimmäisessä kisassa pisteillä. Kauden avausviikonloppujen kisaradalla Itävallassakin Räikkönen ja Giovinazzi säväyttivät pistesijoillaan viime kesänä. Nyt ollaan kuitenkin pistesijoista todella kaukana.

– Alfa Romeon pakka ei ole kyllä niin kasassa kuin sen pitäisi olla. Se on selvä näkymä tällä hetkellä, Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh myöntää.

Alfa Romeon ongelmat juontuvat paljon moottoritoimittajan Ferrarin tilanteeseen. Ferrari on sukeltanut pahasti alkukaudella ja syynä on nähty viat moottorissa. Mutta moottoritkaan eivät selitä kaikkia Alfa Romeon ongelmia.

Yksi esimerkki on Räikkösen avautuminen varikkopysähdyksestä lauantaina. Mildhin mukaan esimerkki kuvaa Alfa Romeon organisaation tilaa tällä hetkellä.

– Uutta rengasta piti laittaa koko ajan, kun sadekelillä niitä saa vaihtaa jatkuvasti. Tämä varikkopysähdystilanne kertoo siitä, että Alfa Romeon pasmat ovat sekaisin. Täytyy toivoa, että koko ajan tehdään edistystä Alfa Romeolla. Kimi ainakin lausunnossaan viittasi siihen. Mutta silti kyllä joku asia aina siellä pettää, Mildh sanoo.

Räikkönen kutsuttiin myös tuomariston eteen aika-ajon jälkeen. Räikkönen oli jatkanut ajamista, vaikka radalla heilutettiin punaisia lippuja Giovinazzin ulosajon jälkeen. Sääntöjen mukaan kuljettajien pitäisi punaisten lippujen jälkeen hidastaa tuntuvasti vauhtiaan ja palata varikolle.

RaceFansin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Räikkönen oli kysynyt kisainsinööriltään, pitäisikö hänen mennä varikolle. Räikkönen sai myöntävän vastauksen, mutta silloin oli jo liian myöhäistä. Räikkönen oli jo ohittanut varikon sisäänkäynnin. Räikkönen vastasi tähän vielä pettyneesti kirosanoilla. Alfa Romeolta kuitenkin rauhoiteltiin, että Räikkösen ei tarvitsisi murehtia.

Räikkönen selvisi tilanteesta ilman rangaistusta, kuten myös Ferrarin Charles Leclerc. Mutta Leclerc sai Alpha Taurin Daniil Kvjatin estämisestä kolmen lähtöruudun rangaistuksen. Leclerc startaa kisaan vasta 14. lähtöruudusta.

Päivitetty kello 21.23. Lisätty tuomariston tutkinnan lopputulos.

Päivitetty kello 23.19. Korjattu Leclercin rangaistuksen syy

Lue lisää:

F1-mestarilta tyly huomio Valtteri Bottaksen tyrmäävästä tappiosta tallitoverille – Ylen asiantuntija korosti häiritsevää tilannetta autossa: "Hankala ongelma"

Häikäisevä Lewis Hamilton tykitti rajussa kelissä paalulle, Bottas vasta neljäs – Kimi Räikkösen viimeiset mahdollisuudet jatkopaikkaan sulivat tallikaverin ulosajoon

Kimi Räikkösellä huono tuuri, Valtteri Bottakselle tyly kohtalo kärkitaistossa – näin sateiset aika-ajot etenivät

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat