Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali
  • Urheiluruutu
  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

HJK nousi Kansallisen liigan kärkeen – Åland United haki makean vierasvoiton yllättäjäjoukkue PK-35:stä

Helsinkiläinen nousijajoukkue PK-35 koki ensimmäisen tappionsa jalkapallon Kansallisessa liigassa. HJK ei antanut nollakerholaisen yllättää, vaikka TPS onnistuikin tekemään kauden ensimmäisen maalinsa.

Kansallinen liiga
Åland United
Åland United haki tärkeät pisteet Helsingistä (arkistokuva).Kansallinen liiga

Jalkapallon Kansallisen liigan viidennellä kierroksella mielenkiinto kohdistui lauantaina etenkin helsinkiläisen PK-35:n ja Åland Unitedin kohtaamiseen. Åland United aiheutti nousijajoukkue PK-35:lle kauden ensimmäisen tappion, kun se poistui Pihlajamäestä 2–0 (1–0) -voitto mukanaan.

Liigan kärkitaistossa mukana oleva Åland United sai vierasotteluun onnekkaan alun, sillä jo seitsemän minuutin pelin jälkeen pallo pomppi PK-35:n omasta pelaajasta maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla ei tämän lisäksi nähty enempää vaarallisia maalipaikkoja.

Åland United onnistui maalinteossa heti toisen puoliajan alussa, kun Shannon Simon keskitti maalille ja Rosa Maria Herreros Ossorio nousi pääpallossa korkeimmalle ja viimeisteli 2–0-osuman. Puoliajan loppupuolella PK-35 otti ottelun haltuunsa ja rakensi hyviä hyökkäyksiä, mutta Åland Unitedin puolustus kesti.

– Vastassa oli hyvä, kokenut joukkue. He pystyivät rankaisemaan meitä virheistämme. Ansaittu voitto Åland Unitedille, tunnusti PK-35:n vastuuvalmentaja Rami Rantanen joukkueen nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

TPS:n avausosuma laiha lohtu

Kierroksen muissa otteluissa Honka venytti voittoputkensa kolmeen otteluun, kun se kukisti kotonaan JyPK:n 2–1 (1–1). Edellisessä ottelussa KuPS:a vastaan hattutempun viimeistellyt Dana Leskinen onnistui jälleen maalinteossa, kun hän vei kotijoukkueen 1–0-johtoon 17. minuutilla. Riikka Lilja tasoitti pelin juuri ennen puoliaikaa, mutta Vilma Hakalan osuma 86. minuutilla takasi Hongalle täyden pistepotin.

KuPS palautti Ilveksen takaisin maan pinnalle viemällä vieraspisteet 3–1 (2–0) -voitolla. Edellisellä kierroksella Ahvenanmaalta maukkaan vierasvoiton ottaneet tamperelaiset eivät saaneet Aino Krögeriä kiinni ja tämä viimeisteli ensimmäisellä puoliajalla kaksi osumaa. Anni Hartikainen lisäsi kuopiolaisten johdon jo 3–0:aan, ennen kuin Tuuli Enkkilä kavensi ottelun rangaistuspotkulla.

Viime kauden mestari HJK jatkoi TPS:n kurimusta, sillä se kukisti liigan nollakerholaisen 3–1 (3–1) Katariina Kosolan, Essi Sainion ja Nea Lehtolan maaleilla. Turkulaisten ainokaisen ja samalla kauden ensimmäisen osuman viimeisteli Saija Östlund.

Jo perjantaina pelattiin tämän vuosikymmenen ensimmäinen Vantaan derby, kun PK-35 Vantaa ja TiPS kohtasivat Myyrmäessä. TiPS jatkoi tappiotonta taivaltaan, sillä se haki vieraspisteet 2–0 (0–0) -voitollaan. TiPS:n maaleista vastasivat Roosa Ariyo ja Oona Siren.

HJK nousi voitollaan liigan kärkeen, mutta on tasapisteissä TiPS:n kanssa. Åland United on kolmantena tasapisteissä Hongan kanssa. TPS on yhä liigan hännillä ilman pisteitä.

Lue myös:

Kansallisen liigan yllättäjäjoukkue yhdistää kokonaista perhettä – liigatulokas on muutenkin kuin perhe: "Jo junnuna mietimme, että voi kun pelaisimme naisissa yhdessä"

Suomi-futiksen tyttöjuniorien kehitys tyssää kriittisessä vaiheessa – entinen maajoukkuepelaaja lyö pöytään karut realiteetit: "Pitäisi tapahtua jotakin todella mullistavaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat