Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pystyykö kukaan kukistamaan tänään Lewis Hamiltonia? Suomalaisasiantuntija näkee kovan uhkaajan – ja se ei ole Valtteri Bottas

Lewis Hamilton täräytti lauantaina huiman vedon, mutta Red Bullin Max Verstappen voi edelleen yllättää britin sunnuntain kisassa Itävallassa.

Formula 1
Lewis Hamilton
Juhliiko Lewis Hamilton voittoa tänään Itävallassa?Joe Klamar/Pool via Getty Images

F1-kausi jatkuu Itävallassa sunnuntaina todennäköisesti huomattavasti helpommissa olosuhteissa kuin mitä lauantaina nähtiin. Kovassa sadekelissä käydyssä aika-ajossa Lewis Hamilton pyyhälsi ylivoimaisesti paikalle. Muut jäivät yli sekunnin päähän. Viime viikonloppuna voiton paalupaikalta napannut Valtteri Bottas jätettiin neljänneksi peräti 1,4 sekunnin päähän.

Bottas valitteli kisan jälkeen ongelmia jarruissaan. Mutta Hamiltonin suoritus oli Yle Urheilun F1-asiantuntijan Jukka Mildhin mukaan superluokkaa.

Onko mitään pysäyttäjää sunnuntaina Lewis Hamiltonille?

– Ensinnäkin sanoisin, että olosuhteet ovat erilaiset kuin aika-ajossa. Kaikki kuljettajat tekevät varmasti todella tarkkaa työtä ennen kisaa siinä, että aika-ajo unohdetaan. Kisa ajetaan kuivissa olosuhteissa, Mildh nostaa ensimmäiseksi pointiksi.

Lisäksi Mildh ei unohtaisi täysin toisesta ruudusta starttaavaa Max Verstappenia. Nuori hollantilainen joutui viime viikonloppuna keskeyttämään Red Bullin kotiradalla teknisten vikojen takia. Nyt Verstappenilla on samalla Spielbergin radalla mahdollisuus revansssiin.

– Verstappen on todella suuri uhka ja kova haastaja Hamiltonille. Red Bullilla on nyt parempi meno päällä kuin viime viikonloppuna. He ovat pystyneet osoittamaan sormellaan paremmin, mitä ongelmia heillä oli. Red Bull on ehkä parhaiten toipunut viime viikonlopusta, Mildh sanoo.

Valtteri Bottaksen mahdollisuudet voittotaistoon ovat pienet.

– Bottaksen pitäisi päästä heti kannoille, jotta voisi kunnolla härnätä Hamiltonia. Mutta Itävallan radan ensimmäinen kaarre on aika ahdas, Mildh muistuttaa realiteeteista.

– Voittotaistelu on ainakin aluksi Hamiltonin ja Verstappenin välinen.

Kimi Räikkönen on puolestaan vasta 16. ruudussa. Viime sunnuntaina Räikkösen kisa päättyi Alfa Romeon kannalta nolosti, kun suomalaiskonkarin autosta irtosi rengas kovassa vauhdissa varikkopysähdyksen jälkeen.

Mikä jää Räikkösen ja Alfa Romeon tavoitteeksi kisassa, kun lähdetään valmiiksi jo näin takaa?

– Sanoisin, että Alfa Romeon kohdalla pitää vain luottaa heidän autonsa luotettavuuteen. Viime viikonlopusta on varmasti opittu paljon. Pitää onnistua lähdössä ja varikkokäynneissä. Kommunikaation pitää toimia kuljettajien kanssa. Tällaisissa olosuhteissa Kimin kilpailutaito pääsee oikeuksiinsa. Mutta se edellyttää autolta turvallisuutta, Mildh sanoo.

– Viime viikonloppuna auto ei ollut turvallinen. Tällaiset asiat kolauttavat Kimin itseluottamusta. Tiimin ja Kimin pitää siis toimia yhtenä läpi kisan. Sitten voi saada jotain aikaiseksi. Maaliin pääsy olisi ehdottoman tärkeää, Mildh sanoo.

Lue lisää:

Ferrarille taas uusi jättikatastrofi! Ylen asiantuntija kertoo syyt valtavalle romahdukselle – toinen perinteikäs tiimi on noussut kärkikamppailuun täysin päinvastaisella strategialla

Kimi Räikkönen hämmästeli tiiminsä toimintaa C Morella, joutui vielä tuomariston tutkintaan – asiantuntijalta suoraa puhetta Alfa Romeon sekavasta tilasta

F1-mestarilta tyly huomio Valtteri Bottaksen tyrmäävästä tappiosta tallitoverille – Ylen asiantuntija korosti häiritsevää tilannetta autossa: "Hankala ongelma"

Häikäisevä Lewis Hamilton tykitti rajussa kelissä paalulle, Bottas vasta neljäs – Kimi Räikkösen viimeiset mahdollisuudet jatkopaikkaan sulivat tallikaverin ulosajoon

Kimi Räikkösellä huono tuuri, Valtteri Bottakselle tyly kohtalo kärkitaistossa – näin sateiset aika-ajot etenivät

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat