1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

NBA:n supertähti LeBron James ei halua kantaa ottavaa tekstiä pelipaitaansa

Rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan usein puhunut LeBron James sanoi kunnioittavansa jokaista, joka ottaa tekstin.

LeBron James ei ota pelipaitaansa sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen kannustavaa tekstiä. Kuva: Getty Images

Supertähti LeBron James ei ota pelipaitaansa sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen kannustavaa tekstiä, kun koripallon NBA:n kausi jatkuu.

Rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan usein puhunut James sanoi kunnioittavansa jokaista, joka ottaa tekstin.

– Minulla ei tarvitse olla pelipaitani selässä jotain, jotta ihmiset ymmärtävät tavoitteeni ja sen, kuka olen ja mitä haluan tehdä, James sanoi.

Pelaajayhdistys ja NBA:n omistajat ovat sopineet, että pelaajien sukunimien tilalla voi olla tekstejä, jotka kannustavat esimerkiksi oikeudenmukaisuuteen, vastustavat rasismia tai viittaavat Yhdysvalloissa pidätystilanteessa kuolleeseen George Floydiin.

Noin 30 vaihtoehdon joukossa ovat muun muassa tekstit "Black Lives Matter" (Mustien elämällä on väliä), "I Can't Breathe" (En pysty hengittämään), "Vote" (Äänestä) ja "Justice" (Oikeutta). Yhteensä 285 pelaajasta vain 17 on kieltäytynyt teksteistä.

Lue myös:

NBA-kauden jatkuessa pelipaitojen selkämyksissä voikin lukea iskulauseita: "Voimme antaa julkisuutta niille, joiden ääntä ei kuulla"

Lewis Hamilton on kokenut rasismia jopa F1-radoilla – ryhtyy edistämään yhdenvertaisuutta moottoriurheilussa

Rasismin vastustaminen on olympialaisissa kiellettyä – miksi päättäjät haluavat vaientaa urheilijat, joilla on mielipide? "Kuulostaa nykypäivänä erikoiselta"