Ståhl sinkautti kiekkoa jälleen vakuuttavasti – toiseksi paras tulos ei kuitenkaan tyydyttänyt

Daniel Ståhl heitti kauden toiseksi parhaan tuloksensa Växjössä.

yleisurheilu
Daniel Ståhl
Daniel Ståhl on onnistunut ainoana kiekonheittäjänä rikkomaan tänä kesänä 70 metrin rajan.Stella Pictures

Daniel Ståhl on vakuuttavassa heittokunnossa. Sunnuntaina Växjössä hän heitti voittotuloksekseen 68,72. Ståhl sai kuitenkin hyvää kiriapua harjoituskaveriltaan Simon Petterssonilta, joka sijoittui kisassa toiseksi tuloksella 66,76. Kisan kolmas oli Jakob Gardenkrans tuloksella 58,09.

Ståhl teki kisassa tasaisen vahvan sarjana 67,56 - x - 64,81 - 64,74 - 68,72 - 66,38. Myös Petterssonin sarja oli varsin hyvä x - 66,62 - 64,36 - 65,56 - x - 66,76.

– Tunsin itseni fyysisesti vahvaksi, Ståhl kommentoi Ruotsin yleisurheiluliiton nettilähetyksessä.

Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun)Ståhl kertoi kuitenkin, ettei hän ollut missään nimessä tyytyväinen tulokseensa. Se oli hänen mielestään teknisesti huono. Tästä huolimatta ainoastaan kaksi heittäjää maailmassa (Fedrick Dacres ja Kristjan Ceh) on pystynyt heittämään paremmin kuin Ståhl Växjössä.

– Niin, mutta minä olen aivan toisella tasolla, joten heitän pidemmälle kuin tänään. Tämä ei suinkaan ole huono, ihan ok. Mutta heitän pidemmälle kisoissa, hän vakuutti.

Ståhl on tällä kaudella kisannut kuudesti. Kesäkuun loppupuolella Helsingborgissa hän kiskaisi maailman kärkituloksen 70,25 ja viime viikolla Karlstadissa hän puhkaisi 68 metrin rajan tuloksellaan 68,10.

Viime kaudella Ståhl onnistui heittämään yli 68 metriä peräti 13 kertaa ja 70 metriäkin kolmesti. Hän rikkoi myös Ruotsin ennätyksen viime vuoden kesäkuussa, kun hänen heittonsa kantoi 71,86. Erityisesti hänen kauden alkunsa oli vahva, vahvempi kuin tänä kesänä.

– En ole huolissani. Tiedän, että se tulee vielä. Kysymys on vain koska. Sitä pitää vain odottaa, ensi viikolla Malmössä kilpaileva Ståhl sanoi.

Maailmantilastossa viidentenä oleva Pettersson on tällä kaudella tehnyt kilpailuissa tasaista jälkeä useassa kilpailussa ja ainoastaan kerran hänen tuloksensa on jäänyt alle 60 metrin.

Samaisessa Helsingborgin kisassa, jossa Ståhl heitti kärkituloksen, Pettersson heitti uuden ennätyksensä 67,10, ja Karlstadissakin hän pystyi mainioon tulokseen 66,90.

Muokattu kello 18.40: Lisätty Ståhlin kommentteja.

Lue myös:

Daniel Ståhln valmentaja teilasi suojattinsa heitot poikkeuksellisen suorasukaiseen tapaan – "Raivostuttavaa"

Kiekkojätti Ståhl ylitti 70 metriä ja siirtyi maailmantilaston kärkipaikalle – valmentaja kommentoi Aftonbladetille: "Tämä on vasta alkua"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat