Kemppinen viiletti satasella heti ennätysaikaan – myös Kaasalainen ja Illukka loistovauhdissa: "Aika ei yllättänyt yhtään"

Lotta Kemppinen avasi kilpailukautensa 100 metrillä ja kellotti heti uuden ennätysaikansa.

Lotta Kemppisen kauden alku on ollut vahva. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Lotta Kemppinen on aloittanut tämän kauden vahvasti. Keskiviikkona helsinkiläinen kellotti Jyväskylän GP-kilpailussa 200 metrillä ajakseen 23,89. Tämä jäi hänen ennätyksestään ainoastaan kaksi sekunnin sadasosaa.

Nyt sunnuntaina Kemppinen avasi kautensa 100 metrillä ja paranteli heti alkuerässä ennätystään sekä kauden kotimaista kärkiaikaa. Kemppinen juoksi matkan aikaan 11,47, ja napsaisi edellisestä ennätyksestään pois kolme sadasosaa.

Kemppisen aika on 22-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi ja naisten kaikkien aikojen tilastossa kahdeksanneksi nopein aika.

Loppukilpailussa Kemppisen aika 11,51 hylättiin, sillä lähettäjän mukaan hän otti vilppilähdön. Voittoon juoksi Johanna Kylmänen ajalla 11,89.

– Itse koin, että vieressä ollut juoksija heilahti ja meinasin sitten itse mennä nenälleen, Kemppinen kuvasi finaalin lähtöä Urheiluliiton tiedotteessa.

Kemppinen oli jo talvella hallissa hyvässä vauhdissa, sillä hän kellotti 60 metrillä ennätysaikansa 7,28. Kevään harjoittelu ei sujunut aivan halutulla tavalla, mutta nyt kunto on jälleen löytynyt.

– Lähtökiihdytys on se, missä on eniten tekemistä, mutta loppu tulee jo hyvin, Kemppinen vakuutti.

Kaasalainen ei yllättynyt

Miesten 100 metrillä Viljami Kaasalainen ja Riku Illukka juoksivat loistoajat 10,32 ja 10,37, mutta myötätuulta oli tällä kertaa liikaa, 2,6 metriä sekunnissa. Kaasalainen olisi kirjauttanut jo alkuerissä ennätyksekseen 10,48, jos tuulimittari olisi näyttänyt sallittuja lukemia.

– Aika ei yllättänyt yhtään. Olen ollut hyvässä kunnossa ja tuo aika olisi voinut tulla jo Jyväskylän GP:ssä, Kaasalainen sanoi viitaten viime viikon kisan vilppilähtöhylkäykseen.

Oskari Mörö ei kisannut Jyväskylässä pohjevaivan takia, joten hänen avauksensa 400 metrin aidoissa on vielä tekemättä. Porvoossa Mörö osallistui 300 metrin kilpailuun, mutta hänet jätettiin neljänneksi ajalla 34,26. Matkan voittoon kiihdytti Tommi Mäkinen uudella ennätysajallaan 33,92. Tämä oli 22-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan tilaston viidenneksi kovin aika.

– Onneksi minut nostettiin tuohon erään. En siinä alun perin ollut. Sain juoksuun kaarteessa aika hyvän imun, tulin kaarteesta hyvin ulos ja sen jälkeen juoksu pysyi kasassa, Mäkinen sanoi tiedotteessa.

Kisassa toiseksi tuli Tuomas Lehtonen ajalla 34,13 ja kolmanneksi Erik Back ajalla 34,26.

– Minulla on ollut allergiaoireita. Ei oikein happi kulje. Pyrin tekemään oman juoksun, mutta loppusuoralla ei vaan askel lentänyt, SE-mies Mörö kertoi.

Lue myös: