F1-kaudella tehdään dramaattinen täyskäännös – MM-sarjan johtajalle Valtteri Bottakselle luvassa lisää häiritseviä tekijöitä

F1-karavaani siirtyy nyt sarjan yhdeltä nopeimmista radoista yhdelle hitaimmista. Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh uskoo Valtteri Bottaksen mahdollisuuksiin.

Formula 1
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas oli Itävallassa sunnuntaina lopulta toinen, mutta hänen pitää parantaa tulevana viikonloppuna Unkarissa. Joe Klamar/Pool via Getty Images

Valtteri Bottas on saanut mainion alun uuteen F1-kauteen, kun hän johtaa MM-sarjaa kahden kisan jälkeen. Viikonloppuna Bottas nousi hankalan aika-ajon jarruongelmista huolimatta neljännestä lähtöruudusta toiseksi. Kisaviikonloppua hallitsi kuitenkin ylivoimaisesti tallitoveri Lewis Hamilton.

Bottas johtaa nyt sarjaa kuuden pisteen erolla Hamiltoniin. Kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Unkarissa.

Miten tilanne pysyy Bottaksen omissa käsissä niin, että suomalaiskuljettaja juhlii kauden päätteeksi maailmanmestaruutta?

– Tilanne pysyy Valtterin omissa käsissä siten, että hän valmistautuu Unkariin niin kuin oli suunnitellut. Valtterin täytyy pitää huolta siitä, että hänen autossaan ilmenevät epäkohdat tulevat korjatuiksi. Hamilton pitää tarkasti silmällä näitä asioita Bottaksella, Mildh muistuttaa kovasta pelistä Mercedeksen sisällä.

F1-kausi jatkuu myös dramaattisella täyskäännöksellä, kun hypätään kahden Itävallan kisan jälkeen Unkariin. Muutos tarkoittaa sitä, että mennään F1-kalenterin yhdeltä nopeimmista radoista yhdelle hitaimmista.

Kahtena edelliskautena Bottas on ollut Unkarissa kaukana palkintokorokesijoista ruutulipulla. Mutta Mildh muistuttaa, että esimerksiksi viime vuonna Bottas oli aika-ajossa hyvä Unkarissa. Bottas lähti kisaan toisena, mutta huonon lähdön jälkeen putosi kauas kärjestä. Hamilton ajoi suomalaisen takaa mestarilliseen voittoon.

– Bottaksen pitää hyödyntää se, että hän on ollut hyvä aika-ajaja Unkarissa. Hungaroringin rata palvelee Bottaksen tyyliä yhtä lailla kuin nyt kisattu Spielbergkin. Valtterin pitää vain nousta tästä viikonlopusta ja olla parempi. Kovuuden taso nousee koko ajan, kun Hamilton oli itse tyytyväisyys. Sen yli pitää talloa ensi viikonloppuna, Mildh sanoo.

Radan profiilin muutos tarkoittaa Mildhin mukaan kuitenkin sitä, että Bottakselle tulee lisää häiritseviä tekijöitä kisaviikonloppuun. Nyt jo nähtiin Itävallan toisena kisaviikonloppuna, kuinka Red Bullin Max Verstappen voi häiritä Mercedes-kuskien mestaruuskamppailua. Samoin McLarenin Carlos Sainz kiilasi Bottaksen eteen aika-ajojen tuloslistassa.

– Unkarin radan profiili saattaa vaikuttaa nykytietojen perusteella siten, että Red Bull voi olla nopeampi kuin Itävallassa. Uskon myös, että Racing Point on aika hyvä. Unkarin rata on merkittävin Mikki Hiiri -rata koko F1-kisakalenterissa. Siellä on myös ahtaampaa kuin Itävallassa. Tulee erilainen kilpailu ja erilaiset lähtökohdat kuin Itävallassa, Mildh sanoo.

Lue lisää:

Nelinkertainen F1-mestari Sebastian Vettel toivottomassa tilanteessa – Suomen ystävällä ei ole kuin yksi vaihtoehto kriisitalli Ferrarilla

MM-pistekärki Valtteri Bottaksen nousun syynä hieno laskelmointi – asiantuntijalta kuitenkin kylmä fakta suomalaisen tilanteesta, tiimipomo ylisti tallitoveria poikkeuksellisella tavalla

Kimi Räikkösen pistejahdin turmeli hänet Ferrarilla korvannut superlahjakkuus – asiantuntija piti tuhoisaa virhettä amatöörimäisenä: “Saakin olla nolona"

F1-kauden pinkistä yllättäjästä tehtiin protesti – tuleeko mestaritiimin kopionnista rangaistus?

Valtteri Bottas otti tiimikaverinsa takana komean torjuntavoiton – kertasi ratkaisevaa hetkeä kärkitaistossa ennen robotin antamaa palkintoa: "Aina hauskaa"

Lewis Hamilton ylivoimaiseen voittoon – MM-sarjaa johtava Bottas kukisti Verstappenin huimassa kilvanajossa, Räikkönen joutui Ferrarin mokailun uhriksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat