Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 4 - live
  • Rallin MM, Turkki, EK 7 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Osa F1-kuljettajista vastusti rasismia polvistumalla ennen Itävallan gp:tä – Hamilton paljasti Sky Sportsille, että hänen piti rohkaista kuskeja tekoon

Kisan jälkeen Lewis Hamilton antoi vuolaasti kehuja kaikille, jotka osallistuivat rasismin vastaiseen viestiin.

Formula 1
Kaikki F1-kuljettajat tukivat tasa-arvoliikettä pukeutumalla t-paitaan, jossa on rasismin vastainen viesti. Kuvassa Lewis Hamilton.
Kaikki F1-kuljettajat tukivat Itävallassa tasa-arvoliikettä pukeutumalla t-paitaan, jossa on rasismin vastainen viesti. Kuvassa Lewis Hamilton. Getty Images

Mercedeksen F1-kuljettaja Lewis Hamilton nappasi kauden ensimmäisen voittonsa sunnuntaina, kun hän ajoi Itävallassa paalupaikalta voittoon. Hallitsevan maailmanmestarin tallitoveri Valtteri Bottas nousi neljännestä lähtöruudusta toiseksi.

Kisan jälkeen Black Lives Matter -liikettä (BLM) näkyvästi tukeva Hamilton antoi vuolaasti kehuja kaikille, jotka osallistuivat rasismin vastaiseen viestiin.

Hamilton ja 11 muuta kuljettajaa polvistuivat toisessa perättäisessä kilpailussa ennen starttia. Lisäksi kaikki kuljettajat tukivat tasa-arvoliikettä pukeutumalla jälleen t-paitaan, jossa on rasismin vastainen viesti.

Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton polvistuivat ennen kauden toista osakilpailua.
Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton polvistuivat ennen kauden toista osakilpailua. Getty Images

– Joidenkin mielestä viime viikon polvistuminen riitti. Minun piti rohkaista heitä. Kerroin heille, että rasismia on olemassa ja on vielä kauan. Niillä ihmisillä, jotka kokevat rasismia, ei ole aikaa polvistua, Hamilton totesi Sky Sportsille. (siirryt toiseen palveluun)

– Meidän pitää jatkaa taistelua tasa-arvon puolesta ja lisätä tietoisuutta. En oikein tiedä, mitä muutakaan voisimme tehdä.

Erityisen vaikutuksen Hamiltoniin teki sunnuntaina se, että Bottas ja koko Mercedeksen F1-tiimi polvistui Hamiltonin kanssa.

– Se oli minulle todella iso asia, että Valtteri ja koko tiimi oli yhdessä rintamassa ja polvistui ennen kilpailua. Olen todella kiitollinen.

Kahden osakilpailun jälkeen MM-sarjaa johtaa Bottas, joka voitti kauden ensimmäisen gp:n. Hamilton on toisena, kuuden pisteen päässä suomalaiskuljettajasta. Kolme edellistä mestaruutta voittanut Hamiltonin mukaan intohimo ajaa Mercedes-tallia eteenpäin.

– Olemme nauttineet vuosien varrella niin paljon menestyksestä, että olisi helppoa vain nojata taaksepäin ja herpaantua. Mutta en koe, että se olisi mahdollista tämän tallin kanssa, Hamilton ihaili.

Mercedeksellä oli joitakin teknisiä ongelmia kauden avausosakilpailussa, mutta nyt kisaviikonloppu sujui Hamiltonin osalta ilman teknisiä murheita.

– Meillä on vielä pitkä matka edessä mutta tämä viikonloppu oli askel eteenpäin, Hamilton sanoi.

F1-kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna, kun kisataan Unkarissa.

Lue myös:

Nelinkertainen F1-mestari Sebastian Vettel toivottomassa tilanteessa – Suomen ystävällä ei ole kuin yksi vaihtoehto kriisitalli Ferrarilla

F1-kaudella tehdään dramaattinen täyskäännös – MM-sarjan johtajalle Valtteri Bottakselle luvassa lisää häiritseviä tekijöitä

MM-pistekärki Valtteri Bottaksen nousun syynä hieno laskelmointi – asiantuntijalta kuitenkin kylmä fakta suomalaisen tilanteesta, tiimipomo ylisti tallitoveria poikkeuksellisella tavalla

Kimi Räikkösen pistejahdin turmeli hänet Ferrarilla korvannut superlahjakkuus – asiantuntija piti tuhoisaa virhettä amatöörimäisenä: “Saakin olla nolona"

Valtteri Bottas otti tiimikaverinsa takana komean torjuntavoiton – kertasi ratkaisevaa hetkeä kärkitaistossa ennen robotin antamaa palkintoa: "Aina hauskaa"

F1-kauden pinkistä yllättäjästä tehtiin protesti – tuleeko mestaritiimin kopionnista rangaistus?

Lewis Hamilton ylivoimaiseen voittoon – MM-sarjaa johtava Bottas kukisti Verstappenin huimassa kilvanajossa, Räikkönen joutui Ferrarin mokailun uhriksi

Bottas komeasti toinen, epäonninen Räikkönen jäi niukasti pisteiltä – näin dramaattinen Itävallan toinen GP eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat