Dominic Thiem yritti selittää tenniksen koronaholtittomuutta: "Novak eikä kukaan muu ole tehnyt rikosta"

Itävaltalaispelaaja puolusti Novak Djokovicin järjestämää turnausta, josta tuli viruslinko.

tennis
Dominic Thiem lähikuvassa.
AOP

Tenniksen maailmanlistalla kolmantena majaileva Dominic Thiem yritti maanantaina kiillottaa lajin mainetta. Miespelaajat saivat kesäkuussa raivolastin lokaa niskaansa, kun he levittivät Novak Djokovicin junailemassa kutsuturnauksessa koronavirusta holtittomasti käyttäytyen.

Djokovic ja Viktor Troicki vaimoineen sekä Grigor Dimitrov ja Borna Coric antoivat Adria Tour -turnauksen yhteydessä positiivisen koronanäytteen ja turnaus piti keskeyttää.

Berliinissä alkoi maanantaina kutsuturnaus, johon myös Thiem osallistuu.

– Meidän täytyy oppia virheistämme ja olla näinä pandemian aikoina varovaisia. Sen Adria Tour meille opetti, Thiem vakuutti.

Thiem osallistui Djokovicin turnaukseen mutta vältti tartunnan. Hän joutui silti muiden mukana australialaisen Nick Kyrgiosin arvostelemaksi. Kaksikko piikitteli toisiaan vielä viime viikolla, ja Thiemin mittari on jo punaisella.

– Tietyt, varsinkin Australian suunnalta tulevat mielipiteet ovat täysin tarpeettomia, Thiem vahvisti närkästyksensä Berliinissä.

– Ansaitsemme virheistämme kritiikin, mutta pitäisi myös ymmärtää, ettei Novak eikä kukaan muu ole tehnyt rikosta. Se turnaus järjestettiin hyvää tarkoittaen.

Novak Djokovic
Myös Novak Djokovic sairastui covid-19-tautiin järjestämässään turnauksessa. Arkistokuva.Getty Images

Myös Zverev sai kyytiä

Kritiikki ei tullut osanotosta vaan käytöksestä. Pelaajat halailivat kentällä toisiaan otteluiden jälkeen. Lisäksi pelaajien yökerhojuhlista karkasi sosiaaliseen mediaan video, joka todisti jokseenkin täydellisestä piittaamattomuudesta koronaohjeistuksia kohtaan.

Djokovic, Thiem ja monet muut pahoittelivat nopeasti käytöstään. Alexandr Zverev julistautui vapaaehtoiseen eristykseen turnauksen jälkeen, mutta hänet tavattiin ulkoa juhlimasta pian sen jälkeen, ja hän jättäytyi pois Berliinin turnauksesta.

– Se asia on loppuun käsitelty. Zverevillä on syynsä siihen, ettei hän ole täällä, itävaltalainen Thiem puolusti saksalaista Zvereviä Kyrgiosin syytöksiltä.

Kyrgios moitti juhlista "kärähtänyttä" Zvereviä itsekkyydestä.

Alexander Zverev Australian Open
Alexander Zverev kuvattuna Australian avoimissa tammikuussa.Rex Features / AOP

US Open on vaarassa

Turnausjohtaja Barbara Rittner vakuuttaa, että Berliinissä noudatetaan turvaohjeita tinkimättä eikä kisoissa järjestetä pelaajien juhlia.

– Hygienia on meillä ykkösasia, ja haluamme eroon ajatuksesta, että tennispelaajat suhtautuisivat koronatilanteeseen välinpitämättömästi tai ylimielisesti, Rittner kertoi.

Thiem sai vastata mediatilaisuudessaan myös kysymyksiin Yhdysvaltain avoimista. Turnaus on tarkoitus järjestää elokuun lopulla New Yorkissa, vaikka maan koronatilanne on pahenemassa uudestaan.

– Tilanne ei ole meidän pelaajien vaan Yhdysvaltain tennisliiton, maan hallituksen ja New Yorkin kaupunginjohtajan käsissä, Thiem totesi.

– Aika huteralta se tosin näyttää. Uskon silti, että olemme turvassa, jos turnaus pelataan. Meidät eristetään isoon "kuplaan" ilman kontakteja ulkomaailmaan.

Thiemin pelit Berliinin turnauksessa alkavat tiistaina.

Lue myös:

Jarkko Nieminen otti kantaa tennistähtien kritisoituun käytökseen, muistutti pelaajia uhkaavista seurauksista – "Vaarantaa mahdollisuuden"

Tennistähtien kohuturnauksessa pelannut Zverev rikkoi lupauksensa omaehtoisesta karanteenista – kilpakumppani tuomitsee toiminnan: "Kuinka itsekäs voi olla!"

Kritisoidun tennisturnauksen järjestänyt Novak Djokovic sairastui itse koronavirukseen

Kommentti: Tennismaailma nolasi itsensä totaalisesti Balkanin sekoilulla – tähtipelaajien käsittämättömät bilevideot kertovat synkästä välinpitämättömyydestä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat