Suora

  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

Pikakiituri Huuskola muutti kilpailusuunnitelmiaan lievän takareisivaivan takia – jää pois myös Lahdesta

Tuukka Huuskola kuntouttaa takareittään ja aikoo kilpailla seuraavan kerran Tampereella 23. heinäkuuta.

yleisurheilu
Tuukka Huuskola
Pikajuoksija Tuukka Huuskola on juossut tänä kesänä ennätyksensä 100 ja 200 metrillä. Tomi Hänninen

Pikajuoksija Tuukka Huuskola jää pois Lahdessa keskiviikkona järjestettävän GP-kilpailun 100 metriltä. Huuskola, 22, kuntouttaa puolitoista viikkoa sitten alkanutta lievää takareisivaivaansa.

– Tilanne on ihan hyvä. Se on ihan pikku vaiva ja ennestään tuttu, tuollaista on ollut aikaisemminkin. Nyt pidän treenijakson ennen elokuuta, jolloin on aika iso kisaruljanssi. Tässä myös reisi kuntoutuu hyvin, Huuskola selvittää puhelimitse Yle Urheilulle.

Huuskola totesi valmentajansa Atte Pettisen kanssa, ettei Lahden kisa sovi harjoitussuunnitelmaan, vaan on järkevämpää palata kilparadoille vasta Tampereen Teemakisojen sadalla metrillä 23. heinäkuuta.

Esbo IF:ää edustava Huuskola kilpailee elokuun alussa GP-sarjan osakilpailuissa Kuortaneella ja kotikentällään Espoossa. Paavo Nurmen kisat 11. elokuuta virittää kunnon muutamaa päivää myöhemmin Turussa kilpailtaviin Kalevan kisoihin.

Huuskola on pystynyt vammasta huolimatta harjoittelemaan hyvin pitkälti suunnitelmien mukaan.

– Pientä varovaisuutta on tietenkin pitänyt olla matkassa, ei mitään tyhmiä liikkeitä, juoksija sanoo.

Vaikka takareisivaivat ovat aiemmilla kausilla hankaloittaneet menoa, ei Huuskola ole huolissaan tämänhetkisestä vaivastaan.

– On kuitenkin ollut sinänsä hyvä tuuri, kun ei ole ollut mitään vakavia repeämpiä. Vähän vain tuppaavat oikuttelemaan nuo takareidet kramppien muodossa. Ainahan se on vähän kurjaa, kun ei pysty tekemään ihan sillä lailla kuin haluaisin, mutta se kuuluu urheiluun.

Huuskola pitää hallussaan 200 metrin kauden kärkitulosta 20,90. Myös 100 metriä kulki kesäkuussa ennätysaikaan 10,45. Huuskola juoksi kuukausi sitten harvemmin kilpaillulla 150 metrin matkalla uuden Suomen ennätyksen 15,53.

Yle välittää Lahden GP-kilpailun suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa ja Areenassa keskiviikkona. Myös Tampereen Teemakisat televisioidaan 22.–23.7.

Lue myös:

SE-mies Tuukka Huuskola tykittää ennätystä toisensa perään vaikeiden vuosien jälkeen – kesän 2017 epäonninen sairastuminen vei voimat ja 15 kiloa: "Se alkukesä meni tippapullossa"

Oskari Mörön pohje alkoi vihoitella toukokuussa ja uudestaan SE-juoksun jälkeen – vammoista kärsinyt aituri jää sivuun Jyväskylän GP-kisasta: "Tämä viimeinen tapaus on ollut lievempi"

"Minua kiehtoisi olla kautta aikojen nopein mies Suomessa" – Mauri Salomäki, 88, on koulinut pikakiituria, joka aikoo rikkoa Tommi Hartosen Suomen ennätykset

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat