Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Koripallomaajoukkueen Sara Rokkanen siirtyy Espanjan pääsarjaan

Sara Rokkanen palaa Eurooppaan vietettyään neljä vuotta Yhdysvalloissa.

koripallo
Toledo Rocketsin Sara Rokkanen kuljettaa palloa.
Sara Rokkanen edusti viime vuodet Toledo Rocketsia. AOP

Koripalloilija Sara Rokkanen, 24, aloittaa ammattilaisuransa Espanjan pääsarjassa ensi kaudella. Opintonsa Ohion Toledon yliopistossa päätökseen saanut maajoukkuepelaaja on allekirjoittanut sopimuksen Club Polideportivo Bembibren kanssa.

178-senttinen Rokkanen palaa Eurooppaan vietettyään täydet neljä vuotta Toledossa. Hänen ottelukeskiarvonsa oli viime kaudella NCAA:ssa 4,0 pistettä, 2,5 levypalloa ja 0,8 syöttöä.

– Olen superinnoissani, että saan pelata ja tehdä sitä, mitä rakastan ilman pakollisia tekijöitä, 13 aikuisten maajoukkueottelua pelannut Rokkanen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Bembibre jäi koronaviruksen keskeyttämällä viime kaudella Espanjan liigan viimeiseksi. Bembibre pelaa pääsarjassa myös ensi kaudella.

– Meillä näyttää olevan nuori joukkue. Olemme varmaan altavastaajia, meillä ei ole mitään hävittävää tai menetettävää.

Rokkanen ehti pelata ennen siirtymistään Yhdysvaltoihin kaksi kautta naisten Korisliigaa Tapiolan Hongassa. Rokkanen valittiin kaudella 2014–15 naisten liigan vuoden tulokkaaksi.

Lue myös:

Opinnot alkavat elokuussa, mutta Yhdysvaltojen portit ovat kiinni – USA:han suuntaavat koripalloilijat juuttuivat viisumiruuhkaan

Henrik Dettmannilta selkeä arvio siitä, miksi Lauri Markkasen kausi NBA:ssa oli vaikea: "Jos joka pelissä on aina eri ukko tuossa vierellä niin kyllä sen pelirytmin löytäminen on aika vaikeaa"

Maajoukkuekoripalloa Ylen kanavilla – Susijengi ja Viro kohtaavat tuplamaaotteluissa heinäkuun lopulla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat