1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Nora Heroum siirtyy Italiasta Englannin Superliigaan – "Erittäin hyvä pallonkäsittelijä, paljon energiaa"

Helmareiden luottopelaajan uusi seura on Brighton Hove & Albion.

Nora Heroum siirtyy italialaisesta AC Milanista Englannin Superliigaan Brightoniin. Kuva: AOP

Helmareiden keskikenttäpelaaja Nora Heroum siirtyy ensi kaudeksi Englannin Superliigaan. Yksivuotisesta sopimuksesta kertoo verkkosivuillaan Heroumin uusi seura Brighton Hove & Albion (siirryt toiseen palveluun).

Heroum pelasi menneellä kaudella italialaisjätti AC Milanissa.

– Olemme erittäin iloisia saadessamme joukkueeseemme Noran kaltaisen kokeneen ja taitavan pelaajan. Hän on pelannut Italiassa huipputasolla kolme kautta ja hänellä on myös rutkasti kokemusta maajoukkuejalkapallosta, Brightonin päävalmentaja Hope Powell sanoo.

– Hän on erittäin hyvä pallonkäsittelijä, hänellä on paljon energiaa, hyvät kyvyt hyökkäyssuuntaan ja hän pystyy myös tekemään maaleja. Uskomme Noran olevan loistava lisä ryhmäämme sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Brighton sijoittui päättyneellä kaudella Superliigassa yhdeksänneksi. Heroum liittyi tiedotteen mukaan joukkueen harjoitusvahvuuteen tällä viikolla.

Heroum pelasi maajoukkueessa ensimmäisen ottelunsa jo vuonna 2009.

Lue myös:

Nora Heroum jättää AC Milanin kahden kauden jälkeen

Naisten jalkapallokausi päättyi Italiassa, mestaruutta ei jaeta – sijoitukset määräytyvät kinkkisellä kaavalla

Huuhkajien Sauli Väisänen on karanteenissa Italiassa, Helmarien pelaajat eivät voi palata maahan – kertovat nyt kokemuksistaan karanteenialueella

Yle Urheilu oli paikalla, kun Nora Heroumin Milan voitti kuumassa derbyssä Anna Auvisen Interin – "Nämä ovat silti juuri niitä otteluita, joiden takia tulin Italiaan"