Suora

  • StarCraft 2: IEM Katowice 2021
  • Naisten mäkikilpailu HS 106, 2. kierros
  • Urheilustudio MM-hiihdot 25.2.
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Rovaniemi, ennakkotunnelmat
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

KuPS-pomo torppasi aiemmin uudet pelaajavahvistukset – tilanne on nyt kuitenkin erilainen: "Lomautukset ja palkanleikkaukset ovat meillä päättyneet"

KuPS hankki loppukaudeksi riveihinsä Petteri Pennasen. Toimitusjohtaja Jarmo Heiskasen mukaan sopimuksessa ei ole ristiriitaisuuksia, sillä muihin pelaajiin ja henkilökuntaan kohdistuneet säästötoimet ovat päättyneet.

Veikkausliiga
Petteri Pennanen 05052019
Petteri Pennanen saattaa pelata Veikkausliigassa jo 22. heinäkuuta, mikäli siirto Kuopioon saadaan viimeisteltyä.Tomi Hänninen

Kuopion Palloseura ilmoitti keskiviikkona merkittävästä pelaajahankinnasta, kun seuraikoni Petteri Pennanen liittyi hallitsevan mestarin riveihin loppukauden kattavalla sopimuksella.

Seuran toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen kommentoi aiemmin, että koronaviruksen aiheuttaminen säästötoimenpiteiden ollessa päällä uusien pelaajien rekrytointi olisi väärin.

Tilanne on nyt kuitenkin Kuopiossa muuttunut, sillä lomautukset ja palkanleikkaukset ovat päättyneet.

– Olimme hyvin tietoisia, että on jopa työlain vastaista, jos pelaajia tuodaan silloin, kun on lomautuksia tai palkanleikkauksia voimassa. Ne ovat meillä päättyneet. Sen takia voimme taas ottaa pelaajia, Heiskanen sanoo.

Säästötoimenpiteitä lopetettiin Heiskasen mukaan porrastetusti.

– Osalla pelaajista palkanalennukset loppuivat jo kesäkuun puolessa välissä ja viimeisillä heinäkuussa. Lomautukset koskivat lähinnä toimistohenkilökuntaa, ja viimeinen lomautettu tuli heinäkuun alussa töihin.

Tarkoittaako tämä siis sitä, että pelaajatkin nauttivat nyt täyttä sopimuksen mukaista palkkaa?

– Kyllä, kaikki organisaatiossamme ovat palanneet jo ihan normaaliin päiväjärjestykseen.

Jarmo Heiskanen, toimitusjohtaja, KuPS
KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen. Arkistokuva.Matti Myller / Yle

Pennanen palaa tositoimiin aikaisintaan viikon päästä

Varsinaisiin sopimusneuvotteluihin Pennanen ja KuPS ryhtyivät vasta, kun Pennasen edellinen sopimus indonesialaisseura Tira-Persikabon kanssa purettiin. Keskikenttäpelaaja on kuitenkin Suomeen saavuttuaan harjoitellut kuopiolaisseuran kanssa.

– Luulen, että koko ajan ollut selvää, että jos hän Suomeen jää, hän meillä pelaa, Heiskanen sanoo.

Pennasen sopimuksen arvoa toimitusjohtaja ei tarkemmin kommentoi.

– Petteri on tärkeä pelaaja, mutta sopimuskuukausia on aika vähän, joten koko vuoden palkkaa ei tarvitse maksaa. Siinä tulee tietysti säästöjä.

Pennanen pelaa ensimmäisen kerran Heiskasen mukaan aikaisintaan 22. heinäkuuta, jolloin KuPS isännöi FC Lahtea. Veikkausliigan siirtoikkuna aukeaa kaksi päivää aiemmin.

– Silloin alkaa meidän siirtoprosessimme käynnistyä. Sitten se on kiinni siitä, miten Indonesian liitto reagoi siirtopyyntöön. Tottakai yritetään mahdollisimman nopeasti peliluvat tänne saada, ja mahdollisesti Petteri olisi sitten mukana jo 22. heinäkuuta, jos kaikki menee hyvin, Heiskanen kertoo.

Lue myös:

Spekulaatioille vahvistus: Petteri Pennanen palaa KuPSiin – "Voittamiseen ei kyllästy ikinä, varsinkin nyt kun sitä on saanut maistaa"

Palkasta leikattiin peräti 75 prosenttia pois – Petteri Pennanen kertoo, miksi ei halua palata Indonesiaan: "Olisi ollut suorastaan tyhmää niillä ehdoilla"

KuPS-pomo torppaa pelaajavahvistukset – "On väärin, jos tässä vaiheessa tuodaan uusia pelaajia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat