1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Vastatuulikaan ei haitannut – Huntington peräti kolmesti pituusennätykseensä Lahdessa

Yleisurheilun Lahden GP-kilpailuissa Maria Huntington säväytti useaan kertaan naisten pituushyppypaikalla.

Maria Huntington

Ottelija Maria Huntington osoitti olevansa huippukunnossa. Tampereen Pyrinnön edustaja aloitti miinustuulissa mainiolla tuloksella 633. Toisellaan hän ponnisti lähes nollatuulessa oman ennätyksensä 648.

Heti kolmannella Huntington tuli lankulle täydellisesti täräyttäen vielä sentin lisää ennätykseensä vastatuulessa (- 0,9 m/s).

Päätöshypyllä Huntingtonin jalka ei tullut lankulle täydellisesti, mutta silti samassa kilpailussa syntyi hänelle jo kolmas henkilökohtainen ennätys 651 (+0,2 m/s).

Unkarilainen Anasztazia Nguyen oli kilpailun oinen samalla tuloksella Huntingtonin kanssa. Toinen moniottelija Miia Sillman oli kolmas tuloksella 620.

Tuloksella 651 Huntington on kaikkien aikojen suomalaistilastossa 11. sijalla. Niin ikään seitsenottelija, uransa jo lopettanut Tiia Hautala hyppäsi parhaimmillaan 652, jolla on tilastoissa kymmenentenä.

Huntingtonia pidemmälle ovat suomalaisista viimeksi hypänneet Taika Koilahti viime kesänä, Natalia Kilpeläinen-Bäck vuonna 2006 ja Heli Koivula-Kruger vuonna 2004.

– Olen tosi tyytyväinen. Olo on vähän nyt vain tyhjä, koska sain niin paljon hyviä hyppyjä aikaiseksi. Olen mennyt eteenpäin kaikissa ominaisuuksissa, mutta erityisesti nopeudessa ja voimantuotossa, Huntington kertoi.

Huntington juoksi pituuden jälkeen vielä naisten pika-aidoissa, joissa alkuerissä kulki 13,41 ja finaalissa 13,45. Hän oli molemmilla matkoilla viides.

Lue myös

Katso tallenne: Lahden GP:ssä tukku hyviä tuloksia – Korte aitoi jälleen huippuajan

Naisten keihäässä harvinaisen komea suomalaiskiskaisu – Nokelainen yli 60 metrin