Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Naisten keihäässä harvinaisen komea suomalaiskiskaisu – Nokelainen yli 60 metrin

Heidi Nokelainen vastasi mukavasta yllätyksestä naisten keihäänheitossa Lahden GP-kilpailuissa.

urheilu
Heidi Nokelainen
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Heidi Nokelainen teki naisten keihäänheitossa tempun, jota ei ole nähty aikapäiviin Suomessa. Joensuun Katajan edustaja räväytti hienosti 60,43 ylittäen samalla oman "haamurajansa" ensi kertaa neljään vuoteen.

Nokelainen sai tuloksen vain toisella (56,96) ja viidennellä heittokierroksella (60,43). Kaikkien aikojen suomalaistilastossa viidentenä olevan Nokelaisen ennätys on 62,13 vuodelta 2016.

Jenni Kangas pystyi edellisenä suomalaisena naisena 60 metrin rajapyykkiiin kolme vuotta sitten. Viime vuonna Nokelaisen paras kiskaisu oli 58,70.

– Tosi hyvältä tuntuu. Viimein sain rajan (60 metriä) rikki. Ei se tuntunut nappiheitolta kropassa, mutta tähän paikkaan erinomainen suoritus. Vantaalla oli vielä vaikeaa, kun se oli ensimmäinen täysivauhtinen kisa. Tällä kertaa sain jo pari heittoa aikaiseksi, tuumi Nokelainen.

Kaikkiaan yhdeksän suomalaista keihäsnaista on pystynyt 60 metriin uudella keihäsmallilla (v. 1999-). Uransa jo lopettanut Oona Sormunen on tilastossa yhdeksäntenä tuloksella 60,56.

Julia Valtanen oli Lahdessa keihään kakkonen lukemilla 56,14, Jenni Kangas kolmas tuloksella 55,60, Saara Lipsanen neljäs (53,92) ja Sanne Erkkola viides (51,95). Kangas ja Lipsasen heittivät kauden parhaansa.

Lue myös

Vastatuulikaan ei haitannut – Huntington peräti kolmesti pituusennätykseensä Lahdessa

Katso tallenne: Lahden GP:ssä tukku hyviä tuloksia – Korte aitoi jälleen huippuajan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat