Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Topias Laine komeaan keihäsennätykseensä – Edes Tero Pitkämäki ei pystynyt samanikäisenä samaan

Keihaslahjakkuus Topias Laine on toipunut talven nilkkaoperaatiostaan. Siitä saatiin hieno näyte Lahden GP-kilpailuissa.

urheilu
Topias Laine
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Topias Laine, 19, paransi omaa keihäsennätystään yli metrillä Lahdessa. Kolmannella heittokierroksella HKV:n nuori talentti kiskaisi tuloksen 78,16. Se riitti tänään toiseen sijaan. Laineelle kilpailu oli vasta kauden ensimmäinen. Hänen vanha ennätyksensä oli 76,98.

Talvikaudella hän joutui nilkkaoperaatioon ja jalka oli paketissa kuusi viikkoa. Keihäänheittäjän tukijalan nilkkaan tuli nivelsidevamma tammikuun lopussa Turun viestikisojen verryttelyssä.

Laineen tulos on ikään suhteutettuna erinomainen. Vertailun vuoksi voisi mainita, että Tero Pitkämäki heitti samanikäisenä parhaimmillaan 77,24.

Kaikkien aikojen suomalaismiesten keihästilastossa Laine nousi kaksitoista sijaa tilalle 56. Topiaksen edellä pysyy tilastoissa yhä Yki-isä, jonka ennätys on 79,70.

Kilpailun voitti Latvian Gatis Cakss tuloksella 79,31. Kolmas oli niin ikään latvialainen Rolands Strobinders (77,00), kautensa tänään avannut Lassi Etelätalo (76,99) neljäs ja Lassi Saarinen viides (76,38).

Lue myös

Naisten keihäässä harvinaisen komea suomalaiskiskaisu – Nokelainen yli 60 metrin

Vastatuulikaan ei haitannut – Huntington peräti kolmesti pituusennätykseensä Lahdessa

Samuelsson kiristi ylivoimaiseen voittoon satasella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat