Suunnistuksen supertähti toipui sydänoireistaan, joiden syyksi epäiltiin myös koronaa – "En oikeastaan tiedä, mikä se oli"

Ruotsalaissuunnistaja Tove Alexanderssonilla ei ollut kehossaan merkkejä koronaviruksesta.

suunnistus
Tove Alexandersson, MM-kisat 2019
Tove Alexandersson MM-kisoissa 2019.IOF/WOC2019

Ruotsin suunnistajatähti, kymmenkertainen lajin maailmanmestari Tove Alexandersson on toipunut kevään mittaan vaivanneesta sairastelusta ja sydänoireista, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT (siirryt toiseen palveluun).

Alexandersson, 27, sairastui maalis–huhtikuun taitteessa ja oli sairastelun takia ensin kaksi viikkoa treenaamatta. Jälkitarkastuksessa havaittiin, että sairastelu oli vaikuttanut suunnistajan sydämeen ja lopulta hän joutui olemaan levossa seitsemän viikkoa. Nyt Alexandersson on kuitenkin jälleen kunnossa ja harjoittelee täysillä.

Kilpailemista suunnistaja saattaa kuitenkin joutua odottamaan useita kuukausia, eikä hän ole siitä pahoillaan.

– Kunhan vain saan treenata, olen onnellinen ja tyytyväinen, hän kertoi SVT:lle.

Sairastelun aikana Alexanderssonia ei testattu koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin varalta, mutta sydänoireiden ilmaannuttua hänelle tehtiin vasta-ainetesti, joka osoittautui negatiiviseksi. Se tarkoittaa, ettei Alexanderssonin kehossa ollut merkkejä koronaviruksesta.

– En oikeastaan tiedä, mikä se oli. Vasta-aineita minussa ei ollut, joten en tiedä, oliko se korona. Olisi ollut mukava tietää, oliko minulla se jo, mutta nyt täytyy vain olla jatkossakin varovainen, suunnistaja pohti.

Alexandersson on toipumisensa jälkeen leireillyt sekä seuransa Stora Tunan että Ruotsin maajoukkueen kanssa. Kilpailemista hän ei ainakaan vielä ole kaivannut.

– Olen iloinen, että voin nyt rakentaa hyvää peruskuntoa seuraavaa maailmancupkautta varten. Tykkään treenaamisesta ja ajattelen, että on hauskaa kerrankin kesällä harjoitella kovaa ilman, että tarvitsee olla kunnossa mitään tärkeää kisaa varten.

Lue myös:

Maailman parhaalla naissuunnistajalla sydänongelmia – osa oireista viittasi koronaan

Suunnistaja Tove Alexandersson on Ruotsin vuoden urheilija

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat