Olympialaisista unelmoiva Patrik Laine valmistautuu NHL:n pudotuspeleihin – vitsaili pelikunnostaan: "Olen kaukana siitä"

Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets kohtaa karsintakierroksella Calgary Flamesin.

NHL
Patrik Laine
Patrik Laine unelmoi olympialaisista. Getty Images

Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:n pelaajat palasivat maanantaina harjoituksiin ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun koronaviruspandemia keskeytti kauden yli neljäksi kuukaudeksi.

Kauden on tarkoitus jatkua elokuun alussa 24 joukkueen pudotuspeleillä, joita ennen pelataan muutamia harjoitusotteluita. Esimerkiksi Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets pelaa yhden harjoitusottelun Vancouver Canucksia vastaan ennen kuin se kohtaa karsintakierroksella Calgary Flamesin.

Laine avasi keskiviikon lehdistötilaisuudessa (siirryt toiseen palveluun) ajatuksiaan alkavasta kaudesta. Hän myös vitsaili tuttuun tyyliinsä ja kertoi olevansa tällä hetkellä kaukana riittävästä pelikunnosta.

– Olen jokseenkin kaukana siitä. On vaikea nähdä itseäni pelaamassa pudotuspelejä kahden viikon päästä, mutta yritän ottaa kaiken irti harjoitusleiristä ja olla niin valmis kuin voin, Laine sanoi.

Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kuitenkin toppuutteli ja sanoi, että Laine on yhtä hyvässä kunnossa kuin muu joukkue.

– Hän näyttää hyvältä. Hän ampuu kiekkoa oikein ja tekee kaarroksiaan. Meillä oli hyvä tempo tänään, Maurice sanoi.

Kaksivuotisen jatkosopimuksen viime syksynä tehnyt Laine ehti pelata ennen NHL-kauden keskeytymistä yhteensä 68 ottelussa, joissa hän viimeisteli pisteet 28+35=63.

– Mielestäni olen pystynyt osoittamaan kaikille, että kykenen pelaamaan kärkiminuutteja kärkipelaajia vastaan. Toivottavasti saan lisää vastuuta jatkossa. Yritän olla sen arvoinen, Laine sanoi (siirryt toiseen palveluun).

NHL-tauon aikana on myös hiottu vuoteen 2026 ulottuvan työehtosopimuksen yksityiskohtia. Työehtosopimuksen mukaan NHL-pelaajat voidaan nähdä Pekingin olympialaisissa vuonna 2022 liki kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin kuitenkin vaatii vielä eri tahojen hyväksynnän.

– Olympialaisissa pelaaminen on unelma, Laine tunnelmoi.

– Olen pelannut nuorten MM-kisoissa ja aikuisten MM-kisoissa, joten olympialaiset olisivat seuraava askel. Olisi aika makeaa vetää Suomen paita päälle.

Lue myös:

NHL-kauden jatkuminen on oikeasti lähellä – Jarmo Kekäläinen varoittaa vaarasta, joka voi pilata koko suunnitelman: "Pelaajien kurinalaisuutta testataan nyt"

NHL jatkaa kauttaan suoraan 24 joukkueen pudotuspeleillä – pelejä odotettavissa kesän ja syksyn aikana

Patrik Laine odottaa NHL:n jatkumista – myöntää, että pitkä tauko asettaa haasteensa: "Pelaamiseni näyttäisi varmaan kamalalta"

Kuinka hyvä Leijonien NHL-tähdistä koottu joukkue voisi olla? Löhöilyään häpeävä Patrik Laine vastaa: "Olisi hauskaa pelata"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat