Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hungaroringillä dominoinut Lewis Hamilton tähyää Unkarissa Schumacherin voittoennätystä – Verstappen epävarma Red Bullin iskukyvystä: "Toivon todella, että olemme parempia"

Hamilton on voittanut Unkarissa seitsemän kertaa. Ykköstila sunnuntaina nostaisi hänet tasoihin Michael Schumacherin kanssa yhden GP:n voittojen määrässä.

Formula 1
Lewis Hamilton 090720
Lewis Hamilton on voittanut Unkarin GP:n seitsemän kertaa. Suomalaisista siellä voittoa ovat juhlineet Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen.Getty Images

F1-sirkus suuntaa kahden Itävallassa käydyn osakilpailun jälkeen Unkariin, ja Mercedeksen mestarikuljettaja Lewis Hamiltonilla on jälleen ennätys mielessä.

Hamilton on juhlinut Hungaroringin radalla peräti seitsemää ykköstilaa aiemmilla kausilla. Jos Hamilton ruiskuttelee samppanjaa Budapestin pohjoispuolella sijaitsevalla radalla jälleen sunnuntaina, nousisi hän tasoihin yhden osakilpailun voittomäärässä legendaarisen Michael Schumacherin kanssa.

Schumacher voitti Ranskan osakilpailun Magny Coursin radalla peräti kahdeksan kertaa vuosien 1994 ja 2006 välillä. Hamilton saavutti ensimmäisen voittonsa Unkarissa vuonna 2007. Hamiltonilla on alla kahden voiton putki Budapestista.

– Michaelin ennätyksistä muistuttaminen järisyttää minua joka kerta, Hamilton sanoi viime viikonlopun Steiermarkin osakilpailun jälkeen.

Brittikuljettaja on aina viihtynyt Hungaroringissa.

– Olen aina rakastanut sitä, Unkaria. Palaan aina innolla Budapestiin ja Montrealiin, koska olen ollut siellä vahvimmillani. Red Bullit ovat yleensä suoriutuneet hyvin Hungaroringissa, joten voittaminen ei ole helppoa, Hamilton pohti.

Tallipäällikkö Christian Horner oli toiveikas, että Red Bullit pystyvät haastamaan Mercedeksen hitaalla Hungaroringin radalla Itävaltaa paremmin, mutta ykköskuljettaja Max Verstappen oli vähemmän vakuuttunut asiasta.

– En tiedä. Toivon todella, että olemme parempia, Verstappen totesi.

Ferrari alavireisenä Unkariin

Ferrari matkaa Budapestiin isojen paineiden alla.

Tallin kuljettajien Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin matka päättyi edellisessä kisassa jo alkuvaiheessa, ja tallipäällikkö Mattia Binotto on joutunut katastrofaalisen kisan jälkeen fanien ja median hampaisiin kotimaassaan.

Entinen Ferrari-pomo Ross Brawn ehti jo arvostelemaan alavireistä tallia.

– He eivät pysty muuttamaan tilannetta yhdessä yössä, ja matka on muutenkin pitkä. Heidän on selvitettävä, onko autossa jokin perustavanlaatuinen ongelma. Heidän on tehtävä se nopeasti, sillä autosta puuttuu selvästikin nopeutta, Brawn sanoi.

Unkarin kisaviikonloppu pyörähtää käyntiin ensimmäisillä harjoituksilla perjantaina kello 12. Tarkemman aikataulun ja koko kauden kisakalenterin sekä tulokset voit lukea täältä.

Korjattu 16.7. kello 14.08 kuvatekstiin, että myös Heikki Kovalainen on voittanut Unkarin GP:n.

Korjattu 16.7. kello 14.28 kuvatekstiin, että myös Kimi Räikkönen on voittanut Unkarin GP:n.

Lue myös:

Kubica korvaa tällä kertaa Räikkösen Hungaroringin ensimmäisissä harjoituksissa

Hamilton kirjautti nimensä jälleen F1-historiaan – aiemmin samaan suoritukseen pystynyt vain Jack Brabham

Red Bullin tulokset Itävallassa kalpenivat Mercedeksen rinnalla – muuttuuko tahti Hungaroringissa?

Luotettavat lähteet: Bottas jatkaa Mercedeksen ratissa myös ensi kaudella – "Me jatkamme näillä kahdella kuljettajalla"¨

F1-kauden 2020 tulospalvelu ja kisakalenteri

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat