Saksalaishuippu Thomas Röhlerille perheenlisäystä – tähtiheittäjä jättää Suomen matkan sittenkin välistä

Yleisurheilun Paavo Nurmen kisoihin on tulossa lisää kansainvälisiä kärkiurheilijoita. Thomas Röhler jättää kuitenkin kisat väliin.

yleisurheilu
Thomas Röhler
Thomas Röhleriä ei nähdäkään Paavo Nurmen kisoissa tänä kesänä.Getty Images

Runsas viikko sitten tiedotettiin, että Saksan kova keihäskolmikko Thomas Röhler - Andreas Hofmann - Johannes Vetter kilpailee Turun Paavo Nurmen kisoissa. Röhlerin suunnitelmat ovat kuitenkin muuttuneet, sillä hän sai perheenlisäystä pari päivää sitten.

– Urheilijoita varmistuu, mutta myös peruutuksia tulee monista syistä. Keihäänheittäjä Thomas Röhler jää pois tuoreen perheenlisäyksen takia. Röhler katsoi, ettei nykyoloissa ole syytä matkustaa mihinkään ainakaan vielä elokuun alussa, kisojen urheilijahankinnasta vastaava Arttu Salonen kertoi tiedotteessa.

Röhlerin korvaaja ei ole vielä tiedossa, mutta Salonen on ollut yhteydessä Paavo Nurmen kisat kahtena edellisvuonna voittaneen Magnus Kirtin managerin kanssa. 30-vuotiaan virolaisheittäjän kauden avaus on vielä harkinnassa. Hän loukkasi olkapäänsä Dohan MM-kisoissa ja vamma leikattiin lokakuussa.

View this post on Instagram

Welcome 💙

A post shared by Thomas Röhler (@thomasroehler) on

Paavo Nurmen kisojen kansainvälisten vieraiden listaa täydennettiin jälleen torstaina, ja suomalaiset pikajuoksijat saavat kovia kirittäjiä.

Naisten pika-aitoihin lähtöviivalle asettuu kaksien edellisten MM-kilpailujen finalisti Nadine Visser. Alankomaalainen on tällä hetkellä maailmanlistan neljäs ajalla 12,90, mutta hänen ennätysaikansa on viime kesänä juostu maan ennätys 12,62.

Miesten pika-aidoissa lisävauhtia tuo Dohan MM-kisoissa pronssia ajalla 13,12 juossut Pascal Martinot-Lagarde. Kokenut ranskalaisaituri voitti toissa kesänä Berliinissä Euroopan mestaruuden ja on hallissa juossut useita MM- ja EM-mitaleita. Martinot-Lagarden ennätys on jo muutaman vuoden takaa, mutta se on hulppea 12,95.

Miesten 100 metrilläkin kotimaiset kärkinimet pääsevät hyvään seuraan.

– Tässä vaiheessa miesten 100 metrille on varmistettu Ranskan kokenut Christophe Lemaitre ja Britannian Chijindu Ujah, Salonen sanoi.

Satasella ennätyksekseen 9,92 juosseen Lemaitren, 30, palkintokaapissa ovat muiden muassa 200 metrin olympia- ja MM-pronssi sekä 100 ja 200 metrin Euroopan mestaruudet. Ujah, 26, on pikaviestin maailmanmestari vuodelta 2017. Hän on juossut 100 metriä parhaimmillaan aikaan 9,96 ja viime kesänä 10,13:een.

Paavo Nurmen kisat käydään tiistaina 11. elokuuta. Kilpailua voi tuolloin seurata Ylen kanavilta TV2:lta, Yle Puheesta ja Yle Areenasta.

Lue myös:

Saksan kova keihäskolmikko Paavo Nurmen kisoihin – tähtiä tulossa Turkuun enemmänkin: "Eurooppalaisten urheilijoiden kiinnostus on ollut valtavaa"

Paavo Nurmen kisoihin tulossa kansainvälisiä tähtiä Japanista asti – osa kilpailijoista joutuu koronatestiin ennen kuin päästetään Suomeen

Annimari Korte antoi myrskyvaroituksen Lahdessa – Suomen ennätys on ajan kysymys

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat