Krista Tervon yli 70-metrinen lipsahti sektorin ulkopuolelle

Krista Tervon ja Silja Kososen hyvätasoinen moukarinheittomittelö kuorrutti Karhulan uusitun keskuskentän avajaiskilpailut Kotkassa.

Krista Tervo Kuva: Mikko Stig/Lehtikuva

Krista Tervo vei voiton tuloksella 68,93, mutta heitti kertaalleen hieman yli 70 metriä. Tuo heitto kuitenkin karkasi täpärästi ohi sektorin.

Silja Kosonen jatkoi erittäin tasaista kilpailukauttaan. Hän heitti 67,11 ja oli toinen. Hänen kesän paras tuloksensa on 19-vuotiaiden SE 67,99 ja Tervon naisten sarjan SE 71,93.

– Nyt olisi ollut potentiaalia pidempiinkin heittoihin. Toivoin parempaa tulosta. 70-metrinen oli hyvä heitto, mutta lipsahti pikkaisen lopussa, Tervo totesi.

Kosonen haastoi Tervoa hyvin alkukierroksilla ja sai Tervon heittämään pisimmät heittonsa toisella puoliskolla.

– Alku oli aika rauhallinen ja koetin siinä saada ajatukset kasaan, kun heittojen välit olivat aika pitkät. Mutta lopussa heittoon löytyi sähäkkyyttä, Tervo sanoi.

Kosonen koki, että pidempikin heitto olisi saattanut syntyä.

– Olen nyt keskellä harjoitusjaksoa. Mutta viimeiset treenit menivät niin hyvin ja sen perusteella oli niin hyvä fiilis, että olisi voinut mennä pidemmällekin, Kosonen sanoi.

Selkävaivasta kuntoutunut Paavola hätyytteli ennätystään

Selkävaivasta kuntoutunut Mikko Paavola voitti Kotkassa seiväshypyn kesän parhaalla tuloksellaan 531, jolla hän nousee Suomen vuositilastossa toiseksi. Hän pudotti kolmesti ennätyskorkeudestaan 542 ja oli tyytyväinen, että kevätkesän murheet ovat ohi.

– Alkukesästä selässä oli pieni kramppi enkä siksi kilpaillut. Nyt tuntui hyvältä päästä tekemään täysivauhtisia kilpailuhyppyjä ja kokeilemaan ennätystä heti toisessa kilpailussa selkäongelmien jälkeen, Paavola sanoi.

Vauhtijuoksuaan rukannut Tomas Wecksten oli kotikentällään toinen 515:n ylityksellä ja Eetu Turakainen samalla tuloksella kolmas.

Miesten kuulaa Arttu Kangas työnsi ensimmäisellä yrityksellään 18,05 ja voitti. Muut työnnöt menivät rikki.