Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Valentin Ikonen paljastaa, missä piilee Kiteen oivallisen superpesiskauden alun salaisuus: "Kyllä se sieltä kumpuaa"

Kiteeläiset ovat aloittaneet miesten Superpesiksen viidellä voitolla kuudesta mahdollisesta. Hyvien otteiden taustalla on hyvä harjoituskausi.

pesäpallo
Valentin Ikonen Kiteen Pallo
Valentin Ikonen on lyönyt tällä kaudella kuudessa ottelussa 14 juoksua.Juha Tamminen / AOP

Erinomaiseen vireeseen alkukaudella miesten Superpesiksessä äityneen Kiteen Pallon hyvän pelin salaisuus ei ole rakettitiedettä. Ulkokentällä kolmospolttajana viihtyvä Valentin Ikonen myöntää, että kaiken takana on hyvä harjoituskausi.

– Vaikka tilanne on ollut poikkeuksellinen koronan suhteen, niin olemme päässeet keskittymään pesäpalloon koko ajan. Hyvin olemme painaneet hommia ja treeniä, Ikonen sanoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Kiteeläiset ovat pelanneet nyt kuusi ottelua, joista viidestä on lohjennut voitto. Sarjataulukossa se on kirinyt tässä vaiheessa jo kolmanneksi, kun edellä ovat Kouvola ja Sotkamo.

– Olemme pelanneet sellaista perushyvää peliä. Ei nyt mitään mullistavia juttuja kuitenkaan mielestäni. Etenkin ulkona olemme pelanneet perushyvin, niin sieltä se on lähtenyt, Ikonen arvelee.

Ulkopelin osalta Ikonen kehuu erityisesti etukenttää, mutta sisäpelissä on hänen mukaansa parannettavaa.

– Sisäpeli vähän ailahdellut pelien sisällä, mutta ulkopeli on kannatellut meitä koko ajan.

Vielä varaa parantaa

Omiin otteisiinsakaan Ikonen, 24, ei ole vielä tyytyväinen. Kotiuttajana pääosin vitospaikalla lyövä Ikonen on kuuden pelatun ottelun jälkeen lyöjätilaston kymmenentenä 1+13=14 lyödyllä juoksullaan. Tehopistetilastossa hän on viidentenä (1+13+3=17).

– Jotenkin koen, että on se minullakin ailahdellut, etenkin sisäpeli. En kyllä ole ihan täysin tyytyväinen, vaan vielä aion itsekin parantaa, Ikonen naurahtaa.

Ikonen myöntää, että tavallista pitempi ja terve treenikausi antoi lisäaikaa omien kehityskohteiden harjoittamiseen. Erityisen tärkeänä hän kuitenkin pitää sitä, että tunnelma on ollut sekä joukkueessa että omassa tekemisessä avainasemassa.

– Ylipäätään meillä on ollut koko ajan hyvä fiilis joukkueessa ja kyllä se sieltä osaltaan kumpuaa. Ja tietysti, kun lähti menemään hyvin, niin se hyvä fiilis kantaa hyviin suorituksiin myös jatkossa, Ikonen summaa.

Lue myös:

Valentin Ikosen huima ilta koitui mestarisuosikin kohtaloksi – Vimpelin Veto punnersi voittoon Ruuskan lyönneillä

Kitee kampitti karmean alun takoneen Hyvinkään – alkukauden yllättäjä oli vahvempi supervuoroparissa

Miesten Superpesis alkaa tasaisempana kuin pitkään aikaan – sarjajärjestelmä petaa herkulliset mahdollisuudet yllätyksille: "Painetta koko ajan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat