Suora

  • Elävä arkisto esittää

Sebastian Vettel myöntää F1-tallineuvottelut, mutta vähättelee niiden merkitystä: "Ei niin lähellä kuin luulette"

Huhut ovat vieneet saksalaiskuski Sebastian Vetteliä kesän aikana moneen eri talliin.

Formula 1
Sebastian Vettel
Vettelin mukaan keskustelut Racing Pointin kanssa ovat olleet "löyhiä". Getty Images

F1-sarjan yksi kuumimpia puheenaiheita on ollut Ferrari-kuski Sebastian Vettelin tilanne, sillä saksalaisella ei ole sopimusta minkään tallin kanssa tulevasta kaudesta Carlos Sainzin ottaessa hänen paikkansa italialaistallissa.

Vetteliä on huhuiltu kesän aikana Renault'ille, mutta myös entiseen talliinsa Red Bullille. Uusin huhu on viemässä Vetteliä Racing Pointiin, vaikka tallilla on sopimukset Lance Strollin ja Sergio Perezin kanssa.

Vettel ei kiistänyt keskusteluja Racing Pointin kanssa. Hän kuitenkin painotti, ettei hänellä ole tässä vaiheessa vielä konkreettista kerrottavaa.

– Totuus on, etten ole allekirjoittanut sopimusta ensi kaudesta. Sopimus ei ole niin lähellä kuin luulette. Jos olisin lähellä sopimusta, kertoisin sen, Vettel sanoi Sky Sportsin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Vettel kuvailee yhteydenpitoaan Racing Pointin kanssa tässä vaiheessa "löyhiksi keskusteluiksi".

– Tässä kohtaa ne ovat mielestäni vain keskusteluja. Sanoin viime viikolla, että olen jutellut tietysti esimerkiksi Renault'n kanssa, ja sekin oli vain keskustelua, Vettel sanoi Motorsportin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

"Kaikki on vielä auki"

Jos Vettel päätyy Racing Pointin kuljettajaksi, joutuu tallissa pitkään ajanut meksikolaiskuljettaja Sergio Perez väistymään saksalaisen tieltä, sillä tallin omistaja ja Lance Strollin isä Lawrence Stroll haluaa mitä todennäköisemmin pitää poikansa omassa tallissaan.

Autosportin epävirallisten lähteiden mukaan (siirryt toiseen palveluun)Perezin sopimuksessa olisi pykälä, joka myös mahdollistaa meksikolaisen pitkän sopimuksen purkamisen, jos se tehdään ennen heinäkuun loppua.

Vettel ei kuitenkaan usko, että hän allekirjoittaa sopimuksen Racing Pointin kanssa ainakaan parin seuraavan päivän aikana.

– Laajan kuvan tarkastaleminen vie aikaa. Sen jälkeen tarvitsen jonkin verran aikaa arvioidakseni pidänkö siitä, Vettel sanoi mahdollisesta sopimuksesta.

– Kaikki on vielä auki. En tiedä, ajanko ensi vuonna vai en, tulenko takaisin vai lopetanko ajamisen. Minulla ei ole paineita tehdä päätöksiä jatkostani.

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Unkarin GP:llä.

Lue myös:

Bottas harmittelee kotiedun menettämistä yleisön puutteeseen: "Ei se tunnu samalta"

Valtteri Bottaksen paikalle huhuttu F1-lupaus jatkaa Williamsilla – "Hän ei ollut valmis päästämään minua"

Nelinkertainen F1-mestari Sebastian Vettel toivottomassa tilanteessa – Suomen ystävällä ei ole kuin yksi vaihtoehto kriisitalli Ferrarilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat