Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Red Bull edelleen kovissa hankaluuksissa Unkarissa, Bottas harjoitusten nopein – F1-aika-ajoissa kaksi seikkaa voi sekoittaa pakkaa

Ferrari sai kolmansissa harjoituksissa hirvittävään alkukauteensa hieman valoa.

Formula 1
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas jahtaa kauden toista paalupaikkaansa iltapäivällä.Mark Thompson/Getty Images

Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottas oli Unkarin kisaviikonlopun viimeisten harjoitusten nopein lauantaina. Bottas ajoi viikonlopun tähän asti nopeimman ajan 1.15,437.

Suomalaisen tallikaveri Lewis Hamilton oli harjoitusten kakkonen. Hän jäi Bottaksesta 42 tuhannesosan päähän kuluneilla renkailla.

Päivityspaketin saaneet Ferrarit kulkivat kuivahkolla radalla mainiosti. Charles Leclerc oli harjoitusten neljäs, Sebastian Vettel kahdeksas. Tämä lupaa hyvää, sillä kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa vain toinen Ferrareista on selviytynyt aika-ajojen viimeiseen osioon.

Viikonlopun aikana Red Bull on ollut odottamattomissa vaikeuksisssa Unkarissa. Tallin ykköskuski Max Verstappen sanoi perjantaina suoraan (siirryt toiseen palveluun), että auto ei ollut hyvä ja tiimillä on paljon tehtävää. Perjantain ja lauantain välisenä yönä tiimi työskentelikin auton parissa ja teki siihen muutoksia (siirryt toiseen palveluun).

Kolmansissa harjoituksissa auto ei vieläkään ollut optimaalinen. Alexander Albon valitteli harjoitusten puolivälissä, että auto tärisee omituisesti. Verstappen puolestaan kertoi tiimiradiossa session loppupuolella, etteivät isoimmat vaihteet toimineet kunnolla. Myöhemmin Verstappen raportoi vielä, että auto aliohjaa liikaa.

Vaikeuksista huolimatta Verstappen oli harjoitusten kuudenneksi nopein. Albon kellotti vasta 12:nneksi nopeimman ajan.

Alfa Romeon harjoitukset sujuivat todella heikosti. Kimi Räikkönen oli vasta 19:nneksi nopein. Hänen tallikaverinsa Antonio Giovinazzi oli 18:s.

Aiemmin lauantaina Hungaroringillä ajettiin F3-sarjan kilpailu, jossa Liam Lawsonin auton moottori hajosi kisan alkuvaiheessa. Sen seurauksena radalle vuoti paljon öljyä. Sitä yritettiin imeyttää ennen F1-harjoituksia, mutta vielä kolmansien harjoitusten aikana radan alkupää oli liukas, ja F1-kuljettajat välttelivät kohdassa ajamista.

Näin ollen rata ei putsautunut harjoitusten aikana kunnolla, joten öljyvahinko saattaa tuoda oman lisänsä vielä aika-ajoihin.

Liam Lawsonin auton moottori hajosi, minkä seurauksena auton perässä liekehti.
Liam Lawsonin autoon tuli moottorivika F3-kisan viidennellä kierroksella. Dan Istitene - Formula 1/Getty Images

Myös tänä viikonloppuna saatetaan nähdä vesikelin aika-ajot, kuten viime viikonloppuna Itävallassa. Kolmansien harjoitusten alussa Hungaroringillä tihkutti hieman vettä, ja vesisateen todennäköisyys aika-ajoihin on 90 prosenttia (siirryt toiseen palveluun). Viime viikonloppuna Lewis Hamilton oli vetisessä kelissä aivan omaa luokkaansa aika-ajoissa. Hän nappasi paalupaikan yli sekunnin erolla Max Verstappeniin.

Lauantain aika-ajot alkavat kello 16. Tapahtumia seurataan verkkosivuillamme hetki hetkeltä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Jos tulospalvelu ei näy, lataa sivu uudelleen.

Lue myös:

Valtteri Bottas paljasti tietoja sopimusneuvotteluista: "Menossa oikeaan suuntaan"

Räikkönen oli sateella pulassa – renkaat eivät lämmenneet Hungaroringillä sopiviksi

Vettel piti parasta vauhtia sateessa

Hamilton ja Bottas avasivat Unkarin F1-kisaviikonlopun ripeimmin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat