Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Kansallisen liigan kärkikamppailu käy kuumana – TiPS nousi sarjakärkeen, HJK:n päihittänyt Åland United vanavedessä kakkoseksi

Tikkurilan Palloseuran Roosa Ariyo pamautti Jyväskylässä hattutempun.

Kansallinen liiga
Roosa Ariyo ja Vilma Oksanen 04072020
TiPS:n Roosa Ariyo (oik.) on ollut oivassa maalivireessä tällä kaudella. Koossa on nyt kuusi maalia, mikä oikeuttaa maalipörssin kakkossijaan KuPSin Genthana Rochin (8) jälkeen. Arkistokuva.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kamppailu jalkapallon Kansallisen liigan kärkipaikoista käy kuumana, kun sarjaa on pelattu kolmannes. Lauantaina tositoimissa oli viidestä kärkijoukkueesta neljä, ja piikkipaikan itselleen nappasi Tikkurilan Palloseura.

Vaikka kotijoukkue JyPK johti ottelua kahteen otteeseen, ei Jyväskylän Harjulla vieraillut TiPS antanut sarjan häntäpäässä kamppailevalle JyPK:lle lopulta mahdollisuuksia.

Ensimmäisellä puoliajalla maaleja ladottiin vuoron perään. Henni Rinkinen iski JyPKin johtoon jo neljännellä minuutilla ja Janica Lintunen puolen tunnin kohdalla. Välissä vieraille osui Eerika Hämäläinen.

Sen jälkeen kentällä nähtiin Roosa Ariyo -show. TiPS-hyökkääjä heilutti maaliverkkoja ensimmäisen puoliajan loppupuolella kahdesti vain kolmessa minuutissa: ensimmäinen osuma tuli upealla puskulla pitkästä vapaapotkusta, toinen puolestaan JyPK-alakerran totaalisesta töppäilystä lyhyen maalipotkun jälkeen.

Ariyo viimeisteli hattutempun 61. minuutin pelin jälkeen, jälleen päällään. Tämän myötä ottelun loppulukemiksi kirjattiin 2–4.

Salama-alku siivitti Åland Unitedin voittoon

Jos Jyväskylässä ilotulitus alkoi heti ensimmäisellä kymmenminuutisella, samoin kävi myös Maarianhaminassa Åland Unitedin ja hallitsevan mestarin HJK:n väännössä.

Kotijoukkue täräytti 2–0-johdon yhdeksässä minuutissa Monica Hagströmin ja Emelie Johanssonin maaleilla.

– Lähtökohdat otteluun hankaloituivat, kun jouduimme tekemään lämmittelyn ja viidentoista minuutin kohdalla vaihtoja. Siitäkin huolimatta ottelun alku pitää pystyä pelaamaan paremmin, HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas kommentoi seuran kotisivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

HJK:n Annika Huhta viritteli vierasjoukkueen kiriä upealla kudillaan rangaistusalueen ulkopuolelta toisella puoliajalla. Ottelu päättyi kuitenkin ÅU:n 2–1-voittolukemiin, millä ahvenanmaalaiset nousivat sarjassa kakkoseksi.

– Toisella jaksolla hetkittäin dominoimme, mutta laadukkaita maalipaikkoja pitää pystyä luomaan vielä enemmän ja hyvää vastustajaa vastaan nämä maalipaikat pitää myös pystyä hyödyntämään paremmin, Kunnas ruoti.

HJK:lle tappio oli kauden ensimmäinen.

ÅU:n lisäksi HJK:n ohi kipusi Kuopion Palloseura, joka nollasi kotikentällään PK-35 Vantaan. KuPSin 3–0-voiton kaikki maalit nähtiin jo ensimmäisellä puoliajalla, ja niistä vastasivat Aino Kröger sekä kahdesti onnistunut Gentjana Rochi.

Kansallisen liigan kuuden kärki on tiivis, sillä se mahtuu vain neljän pisteen sisään. TiPSillä on 14 pistettä ja sen perässä tulevat ÅU (13), KuPS (12), PK-35 Helsinki (11), HJK (11) ja FC Honka (10).

Juttua muokattu klo 20.55: Lisätty Jonne Kunnaksen kommentit.

Lue myös:

HJK nousi Kansallisen liigan kärkeen – Åland United haki makean vierasvoiton yllättäjäjoukkue PK-35:stä

Kansallisen liigan yllättäjäjoukkue yhdistää kokonaista perhettä – liigatulokas on muutenkin kuin perhe: "Jo junnuna mietimme, että voi kun pelaisimme naisissa yhdessä"

Suomi-futiksen tyttöjuniorien kehitys tyssää kriittisessä vaiheessa – entinen maajoukkuepelaaja lyö pöytään karut realiteetit: "Pitäisi tapahtua jotakin todella mullistavaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat