KHL harkitsee vakavasti Jokereiden kotipelien järjestämistä Pietarin monitoimiareenassa – Jari Kurri vaikeasta tilanteesta: "Kaikki muut vaihtoehdot katsotaan läpi"

Jari Kurrin mukaan Jokerit tekee kaikkensa voidakseen pelata tulevalla kaudella Helsingissä.

Jokerien tilanne Itä-Euroopan kiekkoliigassa on alkavan kauden kynnyksellä kaikkea muuta kuin yksinkertainen. Kuva: Emil Hansson/All Over Press

KHL-seura Jokerien toimistolla on riittänyt viime viikkoina stressin aiheita. Helsinkiläisjoukkueen tilanne Itä-Euroopan kiekkoliigassa on tulevalla kaudella täysin auki.

– Koronan luoma epävarmuus vaikeuttaa totta kai valmistautumista ja kaikkea muuta toimintaa. Ei tämä ole kenellekään kivaa, Jokerien puheenjohtaja ja pääomistaja Jari Kurri kuvailee tunnelmiaan puhelimitse Yle Urheilulle.

Kuudessa maassa pelattavan KHL:n suunnitelmat ovat sekoittuneet koronaviruspandemian ja matkustusrajoitusten vuoksi. Sarjan piti jo julkaista tulevan kauden ottelukalenteri, mutta liiga tiedotti sunnuntaina otteluohjelman julkaisun venyvän heinäkuun loppuun.

Suurin kysymys on, missä Venäjän ulkopuoliset seurat pelaavat tulevalla kaudella, jos ja kun maiden välisessä rajaliikenteessä on rajoituksia. Venäjän koronavirustilanne on edelleen vaikea, vaikka pahin epidemiajakso on virallisten tilastojen mukaan ohi.

Yle Urheilun tietojen mukaan KHL:n johdossa punnitaan tosissaan vaihtoehtoa, jonka mukaan Jokerit pelaisi kauden kotiottelunsa – tai ainakin osan niistä – Pietarissa sijaitsevassa Jubileinyi-monitoimiareenassa. Vuonna 1967 valmistunut urheilukeskus toimii muun muassa koripalloseura Zenitin ja jääkiekon VHL-liigaa pelaavan Pietarin Dinamon kotiareenana.

Pietarilainen monitoimiareena Jubileinyi valmistui 1960-luvun lopussa. Urheilukeskus remontoitiin vuosina 2015–2016. Kuva: Sergey Grachev/Getty Images

Kurri ei halua ottaa tässä vaiheessa kantaa, olisiko Pietarissa pelaaminen realistinen vaihtoehto.

– En lähde spekuloimaan. Kyllä tässä kaikki muut vaihtoehdot katsotaan läpi. En osaa vielä vastata, mikä ratkaisu lopulta on. Niin moni asia on auki, Kurri kommentoi sunnuntai-iltana puhelimitse.

Kurri on kertonut jo aiemmin Jokerien valmistautuvan pelaamaan kotipelinsä Helsingissä.

– Asiassa ei ole tapahtunut muutosta. Helsingissä pelaaminen on totta kai se ykkösvaihtoehto. Tietenkin aika kuluu, ja on tuo rajaongelma...

Aika on kortilla, sillä kausiohjelman julkaisuun on alle kaksi viikkoa. Nykysuunnitelman mukaan KHL-kauden pitäisi alkaa syyskuun alussa, mutta Jokerien ja monen muun seuran intressissä on, että starttia lykättäisiin esimerkiksi lokakuuhun.

Jari Kurrilla on riittänyt mietittävää ennen kauden 2020–2021 alkua. Kuva: AOP

– Uskoisin, että sieltä löytyy riittävästi pelipäiviä ja aikaa, kun MM-kisatkin alkavat vasta 21. toukokuuta. Kauden avauksen siirtäminen helpottaisi kaikkia joukkueita, Kurri sanoo.

KHL:n johtoporras aikoo kokoontua tällä viikolla ja lyödä lukkoon muun muassa liigan joukkuemäärän. Samalla on tarkoitus tehdä lopulliset päätökset pelipäivistä ja seurojen kohtalosta. Kurrin mukaan Jokerit pitää koko ajan yhteyttä KHL:n suuntaan saadakseen viestinsä läpi.

– Haluamme kuulla tilanteen kehittymisestä ja antaa omia vaihtoehtoja ja toivomuksia. Teemme tiivistä yhteistyötä.

Kurri korostaa, ettei helsinkiläisseura aio tinkiä kaiken epävarmuuden keskellä urheilullisesta valmistautumisestaan.

– Joukkue kokoontuu maanantaina ja valmistautuu ajatuksella, että kausi alkaa syyskuun toinen päivä. Keskitymme nyt siihen ja toivomme, että kaikki muu hälinä rahoittuu.

Lue myös: