Ensimmäiset valmentajapotkut Veikkausliigassa – Tor Thodesen viiltää entistä työnantajaansa: "Johtamistyyli on luonut työympäristön, johon en usko ja jota en kaipaa"

Valmennusvastuun jakavat jatkossa Teemu Kankkunen ja Mike Keeney.

Veikkausliiga
Tor Thodesen
Tor Thodesen ei jatka HIFK:n valmentajana. AOP / Matti Raivio

Veikkausliigassa pelaava Helsingin IFK on antanut potkut norjalaisvalmentaja Tor Thodesenille. Thodesenin ensimmäinen kausi HIFK:ssa sujui yli odotusten, mutta tämä kausi on alkanut heikosti. HIFK on voittanut yhden ja hävinnyt kaksi ottelua.

Viimeiseksi niitiksi jäi lauantain 0–3-kotitappio FC Lahtea vastaan.

– Yksi voitto kahdeksasta kilpailullisesta pelistä tänä vuonna ei riitä. Muutos oli tehtävä nyt. Tulen tekemään entistä tiiviimpää yhteistyötä valmennustiimin kanssa. Meidän on saatava joukkueesta enemmän irti, ja löydettävä oma pelimme, urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström sanoo tiedotteessa.

– Puuttuvat tulokset eivät ole koskaan yhden miehen syytä, ja tiedän, että valmentajan vaihtaminen kauden aikana ei useinkaan tuota tuloksia. Me olemme kuitenkin nyt kauden alussa, peli on sekaisin, ja meidän on tehtävä voitavamme muutosten aikaansaamiseksi, toimitusjohtaja Christoffer Perret jatkaa.

Thodesen kommentoi irtisanomistaan myöhemmin samana päivänä omalla Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Norjalaisvalmentajan mukaan jatkosopimuksen allekirjoittaminen oli tietoinen riski.

– Otin tietoisen riskin allekirjoittaessani jatkosopimuksen viime syksynä, sillä minulle tehtiin selväksi, että minun on saatava kaikki mahdollinen irti joukkueesta pysyäkseni tässä työssä.

– Tämä johtamistyyli on luonut lopulta työympäristön, johon en usko ja jota en kaipaa, Thodesen kirjoitti.

Entiselle HIFK-valmentajalle potkut eivät tulleet yllätyksensä.

– On tosiasia, että kauden kahdessa ensimmäisessä kotipelissä esiintymisemme eivät ole vastanneet niitä standardeja, jotka olemme asettaneet. Siksi tämänpäiväinen päätös ei tullut minulle yllätyksenä.

Valmennusvastuun jakavat jatkossa Teemu Kankkunen ja Mike Keeney. HIFK:n seuraava ottelu on keskiviikkona, kun se isännöi Töölössä SJK:ta.

Juttua muokattu klo 12.17: Lisätty Tor Thodesenin kommentit.

Lue myös:

HIFK:n norjalaisvalmentajalta rohkea näkemys: Veikkausliigassa ei uskalleta harjoitella fyysisesti kovaa – "Ihmiset ajattelevat, että se on vaarallista"

FC Lahti rökitti vieraskentällä HIFK:n

Kaufmann ratkaisi Hongalle kauden avausvoiton, TPS:n tilanne synkkeni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat