Vuosikymmenten historiallinen perinne katkeaa: legendaarista Ballon d'Or -palkintoa ei jaeta tänä vuonna

Päätöksen taustalla on koronaviruspandemia, joka on vaikuttanut jalkapallokauteen. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran 64 vuotta sitten.

jalkapallo
Messi
Maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi tituleerattu Lionel Messi on voittanut palkinnon peräti kuusi kertaa. Lehtikuva/AFP

Legendaarista Kultainen pallo -jalkapallopalkintoa (ransk. Ballon d'Or) ei jaeta tänä vuonna. Syynä on koronaviruspandemia, joka on häirinnyt jalkapallokautta jo muutaman kuukauden ajan.

Kyseessä on historian ensimmäinen kerta, kun himoittua pystiä ei jaeta. France Football -lehden myöntämää Ballon d'Or-palkintoa on jaettu vuodesta 1956 lähtien, jolloin ensimmäiseksi voittajaksi nimettiin Stanley Matthews.

Lehti aloitti naispalkinnon jakamisen vuonna 2018, mutta tätäkään ei tänä vuonna jaeta.

Voittajan valitsevat vuosittain eri maiden jalkapallotoimittajat. Kyseessä on yksi maailman vanhimpia ja arvostetuimpia jalkapallopalkintoja, ja se jaetaan maailman parhaaksi valitulle jalkapalloilijalle.

Jalkpalloikoni Lionel Messi on voittanut pokaalin ennätykselliset kuusi kertaa - yhden enemmän kuin Cristiano Ronaldo.

France Football -lehden päätoimittaja Pascal Ferré kertoi Associated Press -sivustolle (siirryt toiseen palveluun), että palkinnon jakamisesta oli alettu keskustella jo kaksi kuukautta sitten.

– Se ei ole päätös, jonka teimme kevyesti, mutta meidän piti hyväksyä se, ettei kyseessä voinut olla normaali tai tyypillinen palkinnonvoittaja. Meitä huolestutti todella se, ettei palkintoa jaettaisi oikeudenmukaisesti. Kausi alkoi tietyillä säännöillä ja päättyi muilla säännöillä, Ferré taustoitti.

Associated Press -sivuston mukaan pelaajille ei ilmoitettu päätöksestä ennen virallisen tiedotteen julkituloa.

Myös alle 21-vuotiaan parhaan pelaajan Kopa Trophy -palkinto sekä parhaan maalivahdin Lev Yashin -palkinto on peruutettu tänä vuonna.

Korjaus: Palkintoa on jaettu 64 vuoden ajan, ei 54 vuoden, kuten jutussa aluksi ilmoitettiin.

Lue myös:

Lionel Messille komea rajapyykki – tasapeli pitää Barcelonan Real Madridin perässä

Ronaldo teki jo nuorena huiman määrän maaleja ja nousi maailman parhaaksi – sitten ennen tärkeintä peliä tapahtui mystinen kohtaus ja salaliittoteoriat levisivät: "Niin paljon sontaa"

Yhdysvaltain naisten jalkapallomaajoukkueelle satelee kunnianosoituksia: Time-lehti valitsi joukkueen vuoden urheilijaksi, Sports Illustrated nimesi Megan Rapinoen vuoden urheilupersoonaksi

Liikuttunut Lionel Messi sai juhlia kuudetta kultaista palloa perheensä kanssa – pohti jo uransa päättämistä: "Siitä tulee vaikeaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat