1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Urheilijasopimuksen Hiihtoliiton kanssa solminut Krista Pärmäkoski mukaan maajoukkueleirille ja rullahiihdon SM-kisoihin: "Eihän näissä sopimusasioissa mitään draamaa ollut"

Pärmäkoski osallistuu Vuokatissa maajoukkueleirin lisäksi alustavan suunnitelman mukaan vapaan hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähtökilpailuun.

Krista Pärmäkoski tulee testaamaan kuntoaan rullahiihdon SM-kisoihin. Kuva: Esa Fills / YLE

Rullahiihdon SM-kisat Vuokatissa elokuun alussa 1.–2.8. saavat tähtiosallistujan, kun Krista Pärmäkoski on mukana vapaan hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähtökilpailussa sunnuntaina. Lauantaina ohjelmassa on perinteisen sprintti.

Pärmäkoski toteaa tiedotteessaan, että mikäli leirikuormitus pysyy kontrollissa, sunnuntain kilpailu sopii ohjelmaan hyvin.

– Seuraavalla viikolla pitäisi palautua korkeanpaikan leiriä varten, joten väsymystilaa pitää seurata vielä ennen kilpailuja. Viime kesänä kilpailin aika paljon rullasuksilla, mutta tänä kesänä startteja tulee selvästi vähemmän.

SM-kisat ovat samalla osa Suomen maajoukkueen kauden ensimmäistä harjoitusleiritystä, jolla myös Pärmäkoski on mukana. Leiri alkaa Vuokatissa ensi maanantaina 27. päivä.

Yle Urheilu uutisoi toukokuussa, ettei Pärmäkoski ollut vielä allekirjoittanut urheilijasopimusta Hiihtoliiton kanssa. Nyt sellainen on syntynyt, ja viime vuonna tyystin maajoukkueen ulkopuolella harjoitellut Pärmäkoski on mukana leirillä.

– Eihän näissä sopimusasioissa mitään erityistä draamaa ollut, mutta asiat on järkevää hoitaa virallisesti kuntoon ennen kuin varsinainen maajoukkuetoiminta alkaa, Pärmäkoski toteaa.

Vuokatissa kesällä jo kaksi viikon mittaista pätkää harjoitellut Pärmäkoski aikoo matkustaa rullahiihtokisojen jälkeen Eurooppaan leireilemään korkealle.

– Toivottavasti elokuun leiri toteutuu. Leirisuunnitelmaa muutettiin tälle kaudelle siten, että kaksi lyhempää korkeanpaikan leiriä korvataan nyt yhdellä pidemmällä leirillä. Syksyn osalta leirisuunnitelma on tehty, mutta toki seurataan tilannetta matkustusrajoitusten osalta ja tarvittaessa on muutettava suunnitelmaa nopeallakin aikataululla, Pärmäkoski toteaa.

Lue myös:

Therese Johaugin hiihtoura olisi ohi, jos hänen pitäisi valita lajinsa nyt – paineet pitivät hänet poissa juoksukisoista: "En pelkää enää häviämistäkään"