Suora

  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kristiina Mäkelä hurjassa hyppyvireessä – jäi vain sentin päähän ulkoratojen ennätyksestään: "Pitää olla tyytyväinen, mutta Suomen ennätys oli se, mitä halusin"

Kristiina Mäkelä lähenteli ennätyslukemiaan Orimattilan Tähtikisoissa.

yleisurheilu
Kristiina Mäkelä
Kristiina Mäkelä teki hyvän sarjan kotikisoissaan Orimattilassa.Lehtikuva / Jussi Nukari

Kristiina Mäkelä teki uransa parhaan sarjan Orimattilan Tähtikisoissa. Orimattilan Jymyn hyppääjä oli kolmiloikkakisassa täysin ylivoimainen ja voittotulokseksi kirjattiin peräti 14,33. Ensimmäisen kierroksen hypyssä oli kuitenkin tuulta peräti 3,1 metriä sekunnissa, joten se ei ollut ennätyskelpoinen.

Paras sallituissa tuulissa hypätty loikkasarja kantoi lukemaan 14,30, joka jää hänen ulkoratojen ennätyksestään vain sentin. Hallissa Mäkelä hyppäsi viime vuonna 14,38. Heinäkuun alkupuolella kesäkauden avauskisassaan hän ylsi tulokseen 14,15.

Kisan toiseksi tuli Emma Pullola tuloksellaan 13,62.

– Oli hyvä sarja, mutta olisin sen piikin vielä halunnut. Vähän jäi kaihertamaan. Olisi sellainen yksi kärkihyppy ollut kiva saada sinne sekaan, Mäkelä harmitteli kisan jälkeen Yle Urheilulle.

Mäkelä oli Orimattilassa vahva jokaisella hypyllä. Hän hyppäsi toisellaan 14,18 ja kolmannellaan parhaan hyväksytyn hypyn 14,30. Neljännellä irtosi tulos 14,19, viidennellä 14,09, ja viimeiselläänkin Mäkelä ylsi vielä mainioon lukemaan 14,22. Sarja oli Mäkelän uran paras, vaikka hän myönsi aamun fiiliksen enteilleen kaikkea muuta.

– Tämä on se minun tasoni tällä hetkellä. Vähän sellaisilla epäonnistuneillakin hypyillä on mennyt se 14. Tänään ei vire ollut paras ainakaan aamusta ja kun vielä Sennikin jäi pois, Mäkelä harmitteli kovan kilpakumppaninsa Senni Salmisen poissaoloa.

Salminen vetäytyi kisasta viime hetkellä. Hän on tällä kaudella hypännyt 14,04.

"Pikkuisen alle" turhautti

Mäkelä kertoi jo Kosken kisan jälkeen haluavansa rikkoa Heli Koivulan nimissä olevan Suomen ennätyksen 14,39. Mäkelän tämän päivän tulos on Suomen kaikkien aikojen listalla kymmenenneksi kovin, kahdeksan ensimmäistä on Koivulan nimissä ja kaksi seuraavaa Mäkelän.

– Pitää olla tyytyväinen, mutta Suomen ennätys oli se, mitä halusin. Tuntuu vähän turhalta hypätä siihen ihan pikkuisen alle, mutta nämä ovat hyviä hyppyjä tuonne takaraivoon ja tästä on hyvä jatkaa kesää eteenpäin, Mäkelä tuumi.

Orimattilan kisoissa oli SE-tuloksesta luvattu tukku rahaa sekä Ferrari-auto viikoksi käyttöön.

Mäkelä piti Kosken kisan jälkeen 2,5 viikon kilpailutauon ja aikoo nytkin huilata pari viikkoa ennen elokuun kilpailurypästä. Tuolloin Mäkelä aikoo olla myös kauden parhaassa kunnossa, joten SE-lukematkin ovat vaarassa.

– Sinne 14 ja puoleen metriin haluan päästä silloin. Jos nämä kaksi kisaa olisivat olleet yhtään lähempänä, en olisi pystynyt kisaamaan, koska olin aivan rikki sen Kosken kisan jälkeen. Tämä on sellainen lihamyllylaji, Mäkelä naurahti.

Muokattu kello 20.42: Lisätty Kristiina Mäkelän kommentit.

_Muokattu 22.7. kello 7.51: Tarkennettu voittotulokseksi 14,33 ja parhaaksi hyväksytyksi hypyksi 14,30.
_

Lue myös:

Senni Salminen sai potkua hyppyihinsä Kristiina Mäkelästä – Suomen ykköshyppääjä tähyilee jo SE-lukemia: "14 ja puoli metriä on ihan mahdollinen"

Tulee eteen mitä tahansa, Kristiina Mäkelä aikoo mennä siitä läpi – "Alkuun korona melkein pelasti minut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat