Hyppää sisältöön

Ruotsalaisseura irtisanoi elinikäisen sopimuksen – jääpallomaajoukkueen kapteeni Ville Aaltonen palaa Poriin lähes 20 vuoden jälkeen

Ville Aaltonen on viihtynyt suurimman osan urastaan Ruotsissa. Vuodesta 2009 lähtien hän pelasi Bollnäsissä.

Ville Aaltonen on edustanut Suomea MM-kisoissa 16 kertaa. Kuva: Jonas Ekstromer / AOP

Suomen miesten jääpallomaajoukkueen kapteeni Ville Aaltonen palaa kasvattiseuraansa Narukerään, tiedotti porilaisseura verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Viime vuonna aloimme keskustella asiasta vakavammin ja keväällä perheen kanssa puhuimme asiasta enemmän. Tulimme tulokseen, että nyt on oikea hetki. Vanhempi lapsi lähtee lukion ensimmäiselle, niin senkin takia on ajankohta hyvä, Aaltonen sanoi seuran sivuilla.

Aaltonen siirtyi Ruotsiin vuonna 2001. Kauden 2007–2008 hän pelasi Venäjällä, mutta palasi Bollnäsiin 2009. Toukokuussa 41-vuotispäiviään viettänyt Aaltonen teki vuonna 2017 seuran kanssa "elinikäisen sopimuksen" (siirryt toiseen palveluun), johon sisältyi ajatus siitä, että tehtävät seurassa jatkuisivat myös peliuran päättymisen jälkeen.

Keväällä Bollnäs päätyi kuitenkin tylyyn ratkaisuun, kun se irtisanoi kaikki pelaajasopimukset taloudellisten vaikeuksien takia.

Kasvattiseuraansa Narukerään Aaltonen palaa kuitenkin mielellään.

– Olen innostunut ja utelias näkemään, mikä Bandyliigan taso on nykypäivänä. Ei tässä uralle mitään uutta nostetta haeta, mutta ei myöskään jäähdyttelystä ole kysymys. Niin kauan kuin kentälle mennään, mennään täysillä, Aaltonen sanoi.

Aaltonen on edustanut Suomea 16 kertaa MM-kisoissa. Hänen piti olla mukana myös keväällä MM-kisajoukkueessa, mutta kisat siirrettiin koronan vuoksi syksylle.

Lue myös: