1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tässä on NHL:n uusin joukkue – vuoden päästä aloittava seura sai nimensä elokuvista tutulta merihirviöltä

Seattle Krakenista tulee NHL:n 32. seura.

Seattle Krakenin uudella logolla koristeltu lippu nostettiin kaupungin kuuluisan tv-tornin lipputankoon torstaina. Kuva: Getty Images

Jääkiekon NHL:ssä kaudella 2021–2022 aloittava Seattlen uusi seura on saanut nimen ja logon. Seattle Kraken saa nimensä monista elokuvista ja videopeleistä tutulta merihirviöltä, joka muistuttaa mustekalaa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

– Legenda meren syvyyksistä on herännyt. Tapaa Seattle Kraken, seuran Twitter-tilillä kirjoitettiin ja paljastettiin uusi logo.

Meriteema on Seattlen kaupungissa tuttu, sillä se sijaitsee Washingtonin osavaltiossa Pugetin salmen rannalla. Seattle on yksi Yhdysvaltojen suurimmista kaupunkikeskuksista. Suurkaupunkialueella asuu 3,6 miljoonaa ihmistä.

Krakenista tulee NHL:n 32. seura. Edellisen kerran sarjaan liittyi uusi joukkue kaudella 2017–2018, kun Vegas Golden Knights aloitti toimintansa. Vegas selvisi sensaatiomaisesti Stanley Cupin finaaleihin heti ensimmäisellä kaudellaan.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

NHL-joukkuetta Seattlella ei ole ollut koskaan aikaisemmin, mutta Stanley Cupin voittoa kaupungissa on silti juhlittu vuonna 1917. PCHA-liigan voittanut Seattle Metropolitans sai palkinnon lyötyään NHL:n mestarin Montreal Canadiensin paras viidestä -sarjassa voitoin 3–1.

Metropolitans selvisi PCHA-liigasta finaaleihin myös 1919 ja 1920. Vuoden 1919 finaalit jouduttiin perumaan espanjantautiepidemian vuoksi, ja seuraavana vuonna Metropolitans hävisi Ottawa Senatorsille.

Muissa lajeissa kaupungilla on pitkä urheiluhistoria Pohjois-Amerikan suurissa sarjoissa. Amerikkalaisen jalkapallon NFL:ssä pelaa Seattle Seahawks, baseballin MLB:ssä Seattle Mariners ja jalkapallon MLS:ssä Seattle Sounders.

Naisissa Seattlen menestynein seura on koripallon WNBA-liigan kolmesti voittanut Seattle Storm. Miesten koripallossa Seattle SuperSonics pelasi NBA:ssa vuosina 1967–2008 ennen kuin joukkue siirrettiin Oklahoma Cityyn.

Koronaviruspandemian keskeyttämä kuluva NHL-kausi jatkuu elokuun alussa.

Juttua päivitetty kello 21.36: Päivitetty tietoa Seattle Metropolitansin historiasta.

Lue myös:

Bostonilla murheita NHL-pudotuspelien alla – Tuukka Raskilla murtuma sormessa: "En olisi huolissani"

NHL:n runkosarjan arvokkain pelaaja tulee Saksasta, Kanadasta tai Venäjältä

NHL-kausi jatkuu 1. elokuuta, taalaliigan pelaajat olympialaisiin – uusi työehtosopimus solmittu