Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 4 - live
  • Rallin MM, Turkki, EK 7 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Sääolot aiheuttivat haasteita ja tulokset jäivät latteiksi Tampereella: "Ei tahtonut pysyä lämpimänä"

Ella Junnila ylsi odotetusti korkaudessa voittoon.

yleisurheilu
Samuelsson Purola
Samuelsson ja Purola juoksivat maaliin tasatahtia.Mika Kylmäniemi / AOP

Tampereen Teemakisojen toinen päivä ei tarjonnut huipputuloksia, kun yleisurheilijat joutuivat kisaamaan sateisessa ja kylmässä Ratinan illassa.

Odotetun miesten 100 metrin finaalin tulokset jäivätkin odotettua vaisummiksi. Samuli Samuelsson ja Samuel Purola juoksivat maaliin tasatahtia, ja kummankin ajaksi kirjattiin 10,53.

Täpärästi tuhannesosilla finaalin voittanut Samuelsson juoksi alkuerissä saman ajan. Purola puolestaan paineli yli metrin myötätuulessa neljä sadasosaa tätä nopeammin.

– Ensimmäisessä erässä tuulet olisivat olleet kohdallaan. Oli kylmä ja sade tuli siihen, niin ei ollut mikään optimikeli. Vireystilakaan ei ollut hyvä: migreeni alkoi jo ennen kuin tulin paikalle, joten oli vähän vireystilan hakemista, Samuelsson sanoi Yle Urheilulle.

Finaalissa migreeni ei enää Samuelssonia haitannut.

– Saimme hyvän kisan Samuelin kanssa. Lähtö ei ollut parhain mahdollinen, mutta sain itselleni luottoa, kun pysyin lopussa Samuelin vauhdissa, Samuelsson sanoi.

Naisten korkeuskisa jäi niin ikään tasoltaan odotettua heikommaksi, ja monella hyppääjällä oli vaikeuksia korkeuden 179 suhteen. Kilpailun tuloksella 186 voittanut Ella Junnila ylitti 179 kolmannellaan, mutta muut olivat isoissa vaikeuksissa sääolosuhteiden vuoksi.

Tulokseen 175 jäivät Linda Sandblom, Sini Lällä, Jessica Kähärä ja Elin Pajunen.

Miten paljon sää vaikutti tekemiseen, Ella Junnila?

– Lähinnä sen verran, ettei tahtonut pysyä lämmöt päällä, vaikka oli hyvät verkat tehty. Ei sen kummemmin, Junnila totesi Tampereen kylmästä ja sateisesta säästä.

Junnila ei ole ollut täysin tyytyväinen tuloksiinsa, mutta tekniikan kehittymisen suhteen hän on ottanut oikeita askeleita.

– Kisa oli vaihteleva ja hakemista lämpimänä pysymisen kanssa, mutta teknisesti olen tyytyväinen. Hyppäsin lyhyellä vauhdilla lähinnä sen takia, että oli kylmä keli. Olen tyytyväinen siihen, miten tekniikka ja ponnistus ovat kehtityneet kesällä, Junnila sanoi.

Naisten 400 metrillä nähtiin uusi kauden kotimainen kärkiaika, kun Mette Baas paransi omaa ennätystään puolella sekunnilla ja juoksi voittoon ajalla 54,03. Illan toinen kauden kotimainen kärkitulos nähtiin miesten kuulakisassa, kun Arttu Kangas pukkasi kuulan 18,74 metriin.

Naisten keihäskilpailussa Heidi Nokelainen voitti Julia Valtasen 56,59 metrin heitollaan. Toiseksi tullut Valtanen heitti keihään 55,38 metriin ja jäi yli kaksi metriä kauden parhaastaan 57,84. Moniottelija Maria Huntington heitti keihäässä tuloksen 46,31, jolla hän paransi aiempaa ennätystään yli puolellatoista metrillä.

Lue myös:

Kangas työnsi kauden kotimaisen kärkituloksen Ratinassa – "Olisi ollut paukkuja pidempiinkin"

Katso suorana: Viilettääkö Samuli Samuelsson muilta karkuun koleassa Tampereen illassa?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat